BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Leerlingen ‘De Varens’ gaan op werkplek leren bij Cactus Muziekcentrum

Leerlingen 'De Varens' gaan op werkplek leren bij Cactus Muziekcentrum

BRUGGE – Tijdens het afgelopen schooljaar is een inspirerende nieuwe samenwerking ontstaan tussen SBSO De Varens en Cactus Muziekcentrum in Brugge. Leerlingen van opleidingsvorm 2 van De Varens, krijgen de unieke kans, om op werkplek leren te gaan bij dit muziekcentrum. Deze samenwerking biedt de leerlingen een waardevolle ervaring die hun persoonlijke en professionele ontwikkeling stimuleert.

Cactus Muziekcentrum, bekend om zijn levendige muziekcultuur en brede scala aan evenementen, opent zijn deuren voor de leerlingen van De Varens in het kader van werkplekleren. De leerlingen worden betrokken bij diverse ondersteunende activiteiten binnen het muziekcentrum. Zo helpen ze bij het onderhoud van de bar, het aanvullen van de drankvoorraad, poetsen van het café en de foyer, klaarzetten van het café voor optredens en evenementen, ook dragen zij bij aan het verzorgen van de groene zones rondom het muziekcentrum. De feedback van zowel de leerlingen als het personeel is tot nu toe zeer positief.

Ervaring opdoen in een unieke werkomgeving

“We zijn erg enthousiast over deze samenwerking,” klinkt het bij De Varens. “Onze leerlingen krijgen hiermee de kans om in een unieke werkomgeving ervaring op te doen, wat hun zelfvertrouwen en competenties aanzienlijk zal vergroten. Bovendien leren ze hier waardevolle sociale vaardigheden door de interactie met collega’s en vrijwilligers van het muziekcentrum.” De begeleiding van de leerlingen wordt verzorgd door zowel de ervaren professionals van Cactus Muziekcentrum als Robbie Vanbaelenberghe, leerkracht bij De Varens. “Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe onderwijs en praktijk kunnen samenkomen om jongeren met een beperking de beste kansen te bieden,” zegt Robbie. “Het biedt hen niet alleen de mogelijkheid om praktische werkervaring op te doen, maar ook om deel uit te maken van een bruisende en inspirerende omgeving.”

Ook bij Cactus zijn ze enthousiast over de samenwerking. “We vinden het fantastisch om de leerlingen te zien openbloeien,” aldus Janne Cuvelier, verantwoordelijke publiekswerking bij Cactus Muziekcentrum. “Op woensdagochtend, wanneer de leerlingen van De Varens langskomen, is er altijd wat meer leven in de brouwerij. Nadat De Varens hier zijn geweest ziet ons muziekcentrum er op z’n best uit. Het is een samenwerking die we koesteren.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving