BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Obscuur Festival brengt bijna energie-neutraal feest langs de Leie

Obscuur Festival

KUURNE – Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni vindt langs de oevers van de Leie, op de grens van Kuurne en Kortrijk, het Breaks- en technofestival Obscuur plaats. Tijdens dit tweedaagse evenement zullen zowel regionale-, nationale- als internationale DJ’s het beste van zichzelf laten horen. Een primeur dit jaar is dat het festival dankzij BOLT Energie zo goed als energieneutraal zal zijn.

Het festival Obscuur heeft een rijke geschiedenis die tien jaar teruggaat in de tijd. Het ontstond uit het lokale jeugdhuis ’t Molentje. Na twee edities op de parking waar ooit Discotheek 55 stond en enkele edities bij het legendarische kasteel in de Harelbeeksestraat, besloot de organisatie vijf jaar geleden te verhuizen naar de idyllische locatie van de oude vlasroterij Sabbe, gelegen langs de Leie.

VLASROTERIJ SABBE

Alternatief festival

“Obscuur kan beschouwd worden als een alternatief festival, waarbij subgenres zoals breakbeats, UK Bass en 140 een plaats krijgen,” legt Jan-Willem Heggermont (28) uit, “Maar natuurlijk vergeten we ook techno en house niet. We proberen ons festival zo milieubewust mogelijk te organiseren. Dit jaar werken we trouwens samen met BOLT Energie. Dankzij een zonne-energiecontainer met daarop zo’n 170 m² aan zonnepanelen die gekoppeld zijn aan een batterijsysteem zal BOLT Energie ervoor zorgen dat we voldoende elektriciteit kunnen opwekken om onze koeling van de bars en al het licht en geluid van stroom te voorzien.” 

Bold Energies

Beleving

De beleving op het festival is cruciaal, benadrukt Jan-Willem. “Mensen komen niet alleen meer voor de muziek, maar willen tevens ook lekker kunnen eten, drinken en geëntertaind worden. Wij van Obscuur hechten daar enorm veel belang aan. We werken al jaren samen met SpaceMakers, die steeds op een verrassend creatieve manier de verlichting verzorgen.”

Line-Up

Op de affiche van Obscuur staan dit jaar onder andere Addison Groove, Alfred Anders, Azo, Formella, Bakey, Giselle Guedes, Lucia Lu, Phasmid en Siu Mata. “De organisatie achter Obscuur bestaat uit een tiental personen,” vertelt Mathieu Vanooteghem (29), bezieler van Obscuur en voormalig voorzitter van ’t Molentje. “Ons festival spiegelt zich een beetje aan Horst Arts & Festival. Tien jaar geleden heette ons festival Festival Friday, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een tweedaags evenement waar veel festivalgangers op afkomen.”

Het startschot van het festival wordt gegeven op vrijdag 21 juni om 18 uur. Tickets en meer informatie zijn te vinden op www.obscuur.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online