BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Ostend Beach Festival zet verder in op duurzame mobiliteit

Ostend Beach Festival zet verder in op duurzame mobiliteit

OOSTENDE – Ostend Beach Festival zet opnieuw volop in op duurzame mobiliteit. Naast de introductie van speciale nachttreinen kunnen de bezoekers ook gebruik maken van de Event Shuttle Bus die de bezoeker ophaalt vanuit de grote steden en van de innovatieve app Get Driven. Daarnaast is ook de fiets een uitstekend alternatief want een veilige en handige fietsenstalling wordt ook voorzien. Met het station van Oostende op een steenworp is het openbaar vervoer eveneens een uitstekende keuze. Het festival, dat dit jaar zijn 15-jarig jubileum viert, vindt plaats van 12 tot 14 juli 2024 op het vertrouwde “Klein Strand” in Oostende.

De NMBS heeft in samenwerking met Ostend Beach Festival een speciaal nachttreinaanbod gecreëerd.

Voor slechts €18 kunnen bezoekers genieten van een heenreis met een gewone trein naar keuze richting Oostende en een terugreis met de nachttrein naar Gent-Sint-Pieters. Deze nachttrein stopt in Oostende, Brugge, Aalter, Drongen en Gent-Sint-Pieters en vertrekt 40 minuten na het einde van het festival. Bovendien kunnen festivalgangers gratis parkeren in NMBS-parkings, zoals die in Brugge en Gent.

De treintickets voor het festival gaan op 19 juni via de website van de NMBS in verkoop. Hiermee wil het festival bijdragen aan een vlotte en veilige terugkeer van zijn bezoekers en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van het evenement verkleinen.

Duurzaamheid en mobiliteit gaan hand in hand

Ostend Beach Festival blijft zich inzetten voor duurzame mobiliteit. Naast de nachttreinen kunnen bezoekers ook gebruik maken van de Event Shuttle Bus, die vertrekt vanuit steden zoals Brussel, Antwerpen, Kortrijk, Hasselt, Leuven en Lille.

Voor ongeveer €30, afhankelijk van de vertrekplaats, biedt deze service, een comfortabele reis naar en van het festivalterrein, met aankomst rond 16:00 uur en vertrek een uur na het einde van het festival.

Get driven

Daarnaast kunnen festivalgangers gebruikmaken van de Get Driven-dienst, die professionele chauffeurs aanbiedt en bezoekers met hun eigen auto naar het festival brengt.

Een grote fietsenparking op het Zeeheldenplein biedt tevens een duurzame optie voor lokale bezoekers, en De Lijn zorgt voor nachtbusdiensten tot 2:30 uur en kusttrams die rijden tot 00:30 uur. Deze opties maken het voor bezoekers eenvoudig om het festival met het openbaar vervoer te bereiken.


Ostend Beach – 15de editie – Klein Strand Oostende
Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024
Tickets & de volledige line-up vind je via www.ostendbeach.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws