BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Palestijnse proevertjesdag in De Drie wijzen naar aanleiding van Wereld Fair Trade Dag

De Drie Wijzen

KUURNE – Wie gisteren de drie wijzen bezocht kreeg in het kader van de Wereld Fair Trade Dag proevertjes aangeboden van Palestijnse producten.  Naast Palestijnse Couscous en – soep bereid door een Palestijnse kok, kon je er ook van Dadels proeven.    

Mohammad Abdelbari en zijn dochter Leen (10) deden dan weer hun schrijnende verhaal over hun familieleden die momenteel nog in Palestina verblijven en dagelijks de gruwel van de oorlog daar moeten ondergaan.  In 2010 trad Mohammad er in het huwelijk met zijn vrouw Doaa om daarna de vlucht te nemen richting Jordanië.  Na enkele tussenstops woont Mohammad ondertussen drie jaar in België.  Nederlands praten lukt hem al goed en naast de Palestijnse keuken houd Mohammad ook enorm van onze eigen Belgische keuken, waarbij frietjes een van zijn lievelingsgerechten zijn.   De proevertjes dag in De Drie Wijzen was een organisatie van de Mondiale Raad Kuurne en De Drie Wijzen. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online