BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Politiezone VLAS organiseerde een verkeersactie tegen gevaarlijk rijgedrag in Kortrijk

politie anonieme moto vlas

KORTRIJK – Op zaterdagnamiddag 25 mei voerde de verkeerspolitie van de politiezone Vlas een controleactie uit tegen gevaarlijk en asociaal rijgedrag in het centrum van Kortrijk.

De controles gebeurden door rondrijdende motards op zowel herkenbare moto’s alsook op de anonieme moto.

De belangrijkste vaststellingen waren:

5 bestuurders werden geverbaliseerd omdat ze hun voertuig hinderlijk parkeerden.
2 autobestuurders reden zonder veiligheidsgordel.
1 autobestuurder en 1 bromfietser werden betrapt op het bewust negeren van het inrijverbod in een éénrichtingsstraat.
1 autobestuurder vervoerde zijn baby zonder veiligheidszitje, het kindje stond vooraan in zijn maxi cosi aan het voeteinde van de passagiersstoel.
2 Duitse huurvoertuigen, AUDI’s Q3 RS die gehuurd waren voor een trouwfeest, werden bestuurlijk in beslag genomen wegens gevaarlijk en roekeloos rijgedrag (= patsergedrag) door de jonge bestuurders. Beide voertuigen werden in de speciaal voorziene kooi voor dergelijke voertuigen geplaatst. Eén van de bestuurders reed met voorlopig rijbewijs en had een passagier mee, wat niet toegelaten is. Bovendien waren de banden van zijn auto versleten. Ook de andere bestuurder was nog onervaren aangezien hij nog maar 14 maanden zijn rijbewijs had. Beide bestuurders zullen zich mogen verantwoorden op de rechtbank.

“Gevaarlijk rijgedrag is de bron van heel wat ergernis en ongenoegen bij andere weggebruikers, die door het gedrag van anderen hun eigen verkeersveiligheid in het gedrang zien komen. Er werden opnieuw de nodige overtredingen vastgesteld. Dergelijke controles worden dus zeker herhaald.” aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone VLAS.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws