BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

PZ Westkust breidt voertuigenpark uit met milieuvriendelijke EZ Raiders

EZ Raiders

WESTKUST – Het politiecollege van PZ Westkust heeft vandaag twee nieuwe EZ Raiders in ontvangst genomen, dankzij de steun van UK Borderforce.

Deze milieuvriendelijke 4×4 voortbewegingstoestellen rijden volledig elektrisch en zullen hoofdzakelijk worden gebruikt voor controles op het strand, in de duinen en op de Zeedijk van De Panne, Nieuwpoort en Koksijde.

De EZ Raiders zijn ontworpen om traag te rijden, waardoor burgers makkelijk hun vragen kunnen stellen aan het politieteam. Het voertuig zal ook worden gebruikt tijdens ordediensten, zoals het begeleiden van een stoet. De hogere bestuurder heeft een beter overzicht en kan zo beter zijn werk uitvoeren.

“PZ Westkust is opnieuw pionier als de eerste politiezone in ons land die de EZ Raiders inzet,” zei voorzitter van het politiecollege PZ Westkust en burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche. “We zullen nog beter de strijd voeren tegen transmigratie zodat strandbezoekers met een veilig gevoel kunnen genieten van onze mooie stranden. Door telkens te investeren in materiaal van hoge kwaliteit, zorgen we ervoor dat medewerkers graag bij PZ Westkust werken.”

Met deze nieuwe EZ Raiders kan PZ Westkust zijn werk nog efficiënter uitvoeren en het veiligheidsniveau op de stranden verhogen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws