BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Startschot van de verkeersveiligheidsmaatregelen aan GBS Kweekstraat

Startschot van de verkeersveiligheidsmaatregelen aan GBS Kweekstraat

WEVELGEM – De gemeentelijke Basisschool krijgt verkeersvertragende plantenbakken ter hoogte van de schoolingang in de Kweekstraat.

Burgemeester Jan Seynhaeve en schepenen Lobke Maes (mobiliteit) en Geert Breughe (onderwijs) kwamen de kinderen van het derde en vierde leerjaar, tijdens het vullen van de plantenbakken, een hart onder de riem steken.

Ingang Kolverikstraat

De school heeft ook een ingang aan de Kolverikstraat. Daar werd voor de eerste keer een schoolstraat ingevoerd. Een schoolstraat houdt in, dat gemotoriseerd verkeer niet toegelaten is in de nabije omgeving van de schoolingang gedurende een halfuur ’s ochtends en een halfuur omstreeks 16 uur. Zo kunnen kinderen elke dag veilig naar school gebracht en van school afgehaald worden.

De schoolstraat is er momenteel op proef tot het einde van het schooljaar. Daarna wordt geëvalueerd of deze maatregel definitief kan worden ingevoerd.


Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert