BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Superchill de zomer in met de Provincie Oost-Vlaanderen

Superchill de zomer in met de Provincie Oost-Vlaanderen

GENT – Provincie Oost-Vlaanderen biedt iedere zomer een rijk en gevarieerd aanbod aan activiteiten en uitstappen voor de hele familie. Maar ook in mei en juni staat er al heel wat op het programma.

Activiteiten en uitstappen voor de hele familie in mei en juni

Ontdek overheerlijke hoeve- en streekproducten tijdens de Week van de Korte Keten van 18 tot 26 mei. Vind een activiteit in je buurt en proef van (h)eerlijk, lokaal lekkers.

Op donderdag 23 mei van 12 tot 14 uur organiseert de Provincie een Faire boerenmarkt op het Paradeplein van het Provinciehuis in Gent waar je lekkers kan kopen en proeven. Tijdens het shoppen op de markt kan je gezellig genieten van een vleugje live muziek, een faire koffie, een proevertje …

In domein De Gavers in Geraardsbergen kan je van vrijdag 24 t.e.m. zondag 26 mei terecht op het gratis foodtruckfestival SMA(A)K met streetfood uit alle windstreken.

Vier en feest mee

Domein Nieuwdonk viert met ‘Nieuwdonk Feest‘ op zaterdag 25 mei haar 35ste verjaardag, waarvan vijf jaar als provinciaal domein. Kom mee vieren en neem deel aan allerlei sportieve activiteiten op het water en op het land. 

Op zondag 2 juni is er in De Kaaihoeve het gratis gezinsfeest. Kom spelen, knutselen en ontdekken. Zweef in de boomkruinen of plof gewoon lekker neer op het terras.

Maak van Vaderdag een uniek familiemoment op de boerderij of in de serre. Verras papa beestig en geestig op zondag 9 juni (inschrijven noodzakelijk).

Op woensdag 26 juni vindt de 25ste editie van Popeiland plaats in Puyenbroeck. De verjaardagseditie wordt een mix van veel randanimatie en populaire artiesten zoals Camille. Koop alvast je tickets!

Maken, spelen, ontdekken en beleven

Kom naar de zevende editie van de Archeologiedagen van vrijdag 24 tot t.e.m. zondag 26 mei! Drie dagen leuke en gratis activiteiten rond archeologie voor jong en oud in Archeocentrum Velzeke en Scheepswerven Baasrode.

Creatieve geesten, kunstenaars en gedreven ambachtslui toveren de Huysmanhoeve om tot een grote openluchtmarkt tijdens ‘Huysmanhoeve maakt op zondag 26 mei. Laat je verrassen door unieke producten, demonstraties en workshops.

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni ontdek je de verborgen schatten van domein Puyenbroeck tijdens ‘Verborgen Puyenbroeck‘. In het donker, onder water, achter gesloten deuren… niets blijft verborgen! 

Op zondag 23 juni is het feest in het bos, met ‘Speel er op bos‘: allerlei leuke en gratis activiteiten voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar in domein Het Leen.

Beleef het paard aan De Boerekreek op zondag 30 juni. Deze avontuurlijke dag staat helemaal in het teken van het paard. Daarnaast zijn er nog allerlei andere leuke activiteiten op het programma.

Alle activiteiten

Raadpleeg alle activiteiten en extra info via oost-vlaanderen.be/lente.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving