BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

VIVES EcoTeam opnieuw present op de Shell Eco Marathon

VIVES EcoTeam opnieuw present op de Shell Eco Marathon

KORTRIJK – Van 19 tot 24 mei doet het Vives EcoTeam ook dit jaar mee aan de Shell Eco Marathon in het Zuidfranse Nogaro.

De Shell Eco Marathon daagt studenten uit om voertuigen te ontwerpen, die zo efficiënt mogelijk kunnen rijden met minimaal energieverbruik. Het vives EcoTeam neemt deel in de elektrische klasse, waar zij met een state-of-the-art BEV (battery electric vehicle) een indrukwekkend aantal rondes zuinig zullen rijden. Na de race wordt het verbruik van elk team omgerekend naar 1 kWh, een ware test van innovatie en duurzaamheid.

Autotechnologie en automotive management

Het team van acht gedreven studenten, een mix van cursisten autotechnologie en automotive management, bundelt de krachten om dit project succesvol te voleindigen. Terwijl de autotechnologie studenten zich ontfermen over het dataloggen, het ontwerp en de mekaniek, buigen de automotive management studenten zich over de organisatorische aspecten. Zij worden daarin bijgestaan door ervaren docenten en de deelname aan de Shell Eco Marathon maakt deel uit van hun bachelorproef.

Gewaardeerde sponsors

NEBIM en Top Motors voorzien het Vives EcoTeam van veilig transport en technisch materiaal, terwijl Vanomobil een comfortabele kampeerwagen ter beschikking stelt. Met steun van BatteryFix en VeloSup, is het Vives EcoTeam klaar, om de bakens te verzetten en duurzame technologieën te promoten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd