BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wevelgem paraat voor vragen in verband met verkiezingen

Wevelgem paraat voor vragen in verband met verkiezingen

WEVELGEM – Vanaf maandag 6 mei staat de dienst burgerzaken (op drukke momenten ondersteund door vrijwilligers) paraat om inwoners die vragen hebben over de aankomende verkiezingen, met raad en daad bij te staan.

Op 9 juni zijn het verkiezingen. Wat met volmachten, attesten of stemmen als niet-Belg? Het lokaal bestuur van Wevelgem merkt, dat er tegenwoordig meer verkiezingsgerelateerde vragen worden gesteld aan de medewerkers van de dienst burgerzaken en richt daarom vanaf maandag 6 mei een info-loket verkiezingen in.

Info-loket verkiezingen

Om de dagdagelijkse dienstverlening op afspraak, even vlot te kunnen blijven garanderen, worden deze info-loketten door vrijwilligers ingenomen. Zij kregen een uitgebreide toelichting kregen van medewerkers van de dienst burgerzaken en kunnen – als ondersteuning – op de drukste momenten, de inwoners van Wevelgem te woord staan, bij al hun vragen om inlichtingen of documenten.

Inwoners die enkel langskomen met vragen in verband met de verkiezingen, hoeven hiervoor geen afspraak te maken. Ook wanneer er geen vrijwilliger aanwezig is, staan de aanwezige medewerkers uiteraard iedereen graag bij. In het loket Wevelgem melden inwoners met een vraag, zich eerst aan bij het onthaal, waarna ze doorverwezen worden naar het info-loket verkiezingen.

Ook telefonisch én op de verkiezingsdag zelf

De vrijwilligers van het info-loket verkiezingen, helpen je ook telefonisch verder met je vragen over de verkiezingen van 9 juni. Bel hiervoor tijdens de openingsuren naar de dienst burgerzaken op 056 43 34 00.

Ook op zondag 9 juni zelf zijn de loketten burgerzaken in Gullegem, Moorsele en Wevelgem open van 8 tot 14 uur. die dag kunnen inwoners daar echter enkel terecht voor zaken in verband met de verkiezingen als verlies van de identiteitskaart of voor een volmachtformulier.

Wie nog vragen heeft in verband met de verkiezingen, kan ook een kijkje nemen op www.wevelgem.be/verkiezingen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert