BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wevelgemse technici in spe krijgen diploma

Wevelgemse technici in spe krijgen diploma

WEVELGEM – In de Wevelgemse Techniekacademie zijn de laatste lessen achter de rug. Ook in deelgemeente Gullegem zijn er een Junior Techniekacademie (voor 3e en 4e leerjaar) en een Tiener Techniekacademie (voor 5e en 6e leerjaar). Deze Tiener Techniekacademie vond dit voorjaar plaats en was opnieuw een groot succes: 40 kinderen – verdeeld over drie groepen – waren ingeschreven.

In een gezellige sfeer en in een echt technologielabo, steken de kinderen heel wat op. Ze maken er kennis met gereedschap en materialen, leren dat techniek vele gezichten heeft en leren een aantal technische systemen maken. Zo maakten de jonge technici dit schooljaar kennis met Gravitrax en maakten ze een tafellamp.

Workshops op woensdagnamiddag

De reeks bestaat uit 6 (Junior) of 8 (Tiener) workshops van twee uur op woensdagnamiddag. De juniorreeks liep in oktober-november 2023, de tienerreeks van dit schooljaar loopt nu op haar laatste benen. En de inzet tijdens de workshops wordt natuurlijk gepast beloond met … een diploma.

Feeststemming

In Gullegem én in Wevelgem ging de laatste les met een feestelijke diploma-uitreiking gepaard. Burgemeester Jan Seynhaeve en schepenen Geert Breughe en Kevin Defieuw kwamen voor de gelegenheid langs om de diploma’s aan de jeugd te overhandigen.

De welverdiende diploma’s, waren één reden voor de feeststemming, maar dit jaar was er daar ook nog een andere – niet onbelangrijke – reden voor. De afgeronde lessenreeks betekende reeds het tiende jaar Techniekacademie in Wevelgem. In 2014 was Wevelgem één van de eerste gemeenten die een Techniekacademie organiseerden. Inmiddels volgen al vele steden en gemeenten het Wevelgemse voorbeeld.

Ook gebeten door techniek?
In het najaar is er voor leerlingen van het 3e en 4e leerjaar opnieuw Junior Techniekacademie, van 18 september t.e.m. 23 oktober 2024.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert