BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Yente Lampaert heeft een grote droom, wereldkampioen dansen worden!

Yente Lampaert

KUURNE – Dit jaar heeft Yente Lampaert de titel van Vlaams en Belgisch kampioen al op haar naam weten te schrijven. Dit is echter niet de eerste keer dat Yente deze titels heeft behaald. Haar kamer is al versierd met meer dan 50 medailles en ongeveer 35 bekers. Haar grote droom is om ooit wereldkampioen te worden in haar discipline. Vorig jaar slaagde ze er al in om met haar danspartner en goede vriendin Lise Dumont tot vice-wereldkampioen te worden gekroond.

Het palmares van overwinningen van Yente Lampaert (15) is uitgebreid. Naast driemaal Belgisch kampioen te zijn geworden in duo en een keer in team, is Yente ook tweemaal vice-Belgisch kampioene geweest in zowel de duo- als teamcategorieën. Maar ook buiten België presteert Yente goed, gezien ze op het Europees Kampioenschap op de achtste plaats eindigde met haar duo partner en zelfs derde werd met het team op datzelfde kampioenschap.  Daarnaast wist het team waarvan Yente deel van uitmaakt ook op wereldkampioenschap te eindigen op een vijfde plaats.

Ik kan mij uiten in het dansen

“Zelf zou ik me omschrijven als een behulpzaam en vrolijk persoon, die bruist van energie en zich vooral kan uiten in het dansen,” begint Yente haar verhaal. “Sinds de tweede kleuterklas ben ik begonnen met dansen, eerst met préballet. Later ben ik langzaam overgestapt naar hiphop. Ik denk dat dansen in onze familie zit, aangezien ook mijn nicht Elynn Vandamme danst. Ze heeft zelfs meegedaan aan Belgium’s Got Talent. Ze is een geweldige danseres en de persoon waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Zelf train ik ongeveer zes uur per week, maar daar komen ook nog wedstrijden bij. Daarnaast oefen ik soms thuis of hebben we repetities met mijn danspartner Lise Dumont uit Ooigem. Gelukkig kan ik dit nog steeds combineren met school, hoewel dat soms niet gemakkelijk is.”

Diverse wedstrijden gewonnen

Van vrijdag 17 tot zondag 19 mei staat er alweer een nieuwe uitdaging voor Yente op het programma, want dan neemt ze zowel met het team als met haar danspartner Lise Dumont deel aan het Europees kampioenschap in Kalkar, Duitsland. “Kampioenschappen zijn altijd erg stressvol, want je wilt natuurlijk presteren en een goede plaats behalen,” vervolgt Yente, die natuurwetenschappen studeert aan Spes Nostra in Kuurne. “Zodra ik op zo’n kampioenschap aankom, krijg ik meteen een wedstrijdgevoel, wat een paar weken geleden nog resulteerde in een eerste plaats op het Vlaams kampioenschap in de categorie Juniors 2 ultimate talent. Lise en ik werden ook overall winnaars voor het dansseizoen Dancesport Talents 2023-2024 en behaalden ook enkele titels op het Belgisch kampioenschap. In de categorie duo showcase u18 novice werden we Belgisch kampioen en in de categorie duo regular u18 intermediate/advanced werden we vice-Belgisch kampioen. Ik moet toegeven dat ik net voor ik het podium op moet, enorm veel stress heb, maar zodra ik op het podium sta en begin te dansen, verdwijnt deze stress volledig en geniet ik enorm van het dansen zelf. Gelukkig ben ik dit jaar tot nu toe gespaard gebleven van blessures tijdens het dansen. Vorig jaar was dat echter anders, omdat ik toen een blessure opliep waarvan ik nog steeds last heb. Natuurlijk hoort bij dansen ook fit zijn. Daarvoor zorgt mijn coach Axelle Deconinck, die driemaal per week krachttraining met ons doet. Ik kijk echt op naar Axelle, omdat zij altijd positief is en barst van energie. Hopelijk word ik ooit net zo goed als zij. Axelle is echt mijn steun en toeverlaat in alles wat ik doe en ze helpt me enorm. Daarnaast is ze zelf ook een fantastische danseres en heeft ze mij en het hele team al zoveel geleerd. Ik ben Axelle dan ook enorm dankbaar voor alle kansen die ze ons geeft en alles wat ze voor ons doet. Ik ben ook erg blij om een danspartner als Lise Dumont te hebben. Lise wordt binnenkort 16 jaar en zit op het College in Waregem. We dansen samen, maar buiten de danslessen spreken we ook veel af. Ik dans al met Lise sinds 2018. Het was onze coach die ons samenbracht en blijkbaar was dat een heel goede keuze!”

Yente heeft echter geen tijd voor andere hobby’s, gezien haar passie voor hiphop en contemporary al haar vrije tijd in beslag neemt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online