BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Zeven nieuwe politiecombi’s met battenburgpatroon voor politiezone RIHO

ROESELARE – Politiezone (Roeselare, Izegem en Hooglede) vernieuwt haar wagenpark met zeven gloednieuwe combi’s. Uniek aan de nieuwe voertuigen is het geel-blauwe battenburgpatroon waardoor de voertuigen (nog) meer opvallen in het verkeer.

De zeven nieuwe voertuigen van het type Mercedes-Benz Vito Tourer worden in gebruik genomen door de interventiedienst van de politiezone RIHO. De komst van het nieuwe battenburgpatroon is een weloverwogen keuze voor de politie. “Het battenburgpatroon bestaat uit opvallend gekleurde vlakken en wordt in verschillende landen al langer gebruikt op hulpverleningsvoertuigen”, vertelt korpschef Curd Neyrinck. “De geel-blauwe markering van onze nieuwe combi’s zorgt ervoor dat we tot vier keer beter zichtbaar zijn in het verkeer tegenover onze vorige combi’s. Geen overbodige luxe als je weet dat onze interventievoertuigen vaak aan hoge snelheid rijden tussen het reguliere verkeer.”

Opgestart in 2022

Het project rond de nieuwe voertuigen werd in 2022 opgestart. Naast het opvallende uiterlijk werd ook gedacht aan veiligheid en modernisering in de combi. Alles werd in het werk gesteld om ervoor zorgen, dat de politiemensen zo vlot en veilig mogelijk kunnen werken. Een ingebouwde tablet zorgt er bijvoorbeeld voor, dat politie-inspecteurs continue in verbinding staan online applicaties zoals Focus.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Brandweer en Politie, Nieuws