BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

10e editie van Ostendaise – North Sea Food Fest breekt alle records – Meer dan 28.000 gerechten gingen er over de toonbank

10e editie van Ostendaise - North Sea Food Fest breekt alle records - Meer dan 28.000 gerechten gingen er over de toonbank

OOSTENDE – Het zonovergoten Zeeheldenplein in Oostende stond garant voor een absolute topeditie van Ostendaise – North Sea Food Fest. Er gingen meer dan 28.000 gerechten over de toonbank. Een recordeditie voor het culinaire feest van het beste uit onze Noordzee.

Het Zeeheldenplein in Oostende was op 22 en 23 juni de culinaire hotspot van België. Meer dan 12.500 bezoekers kwamen genieten van het beste uit onze Noordzee en aten samen meer dan 28.000 gerechten.

“Deze 10e editie van het North Sea Food Fest overtrof alle verwachtingen”, aldus burgemeester Bart Tommelein. “Alle lof voor de 27 Oostendse ReCa zaken die gedurende een heel weekend het beste van zichzelf gaven. Ostendaise – North Sea Food Fest is de belichaming van alles waar Oostende culinair voor staat: “het beste uit onze Noordzee, gemaakt door onze Oostendse chefs”.

Ostendaise – North Sea Food Fest brengt 27 Oostendse restaurants samen om hun kunnen te tonen aan de vele Oostendenaars, bezoekers en tweedeverblijvers met één centraal element: de beste Noordzeevis. De thematische toevoegingen aan deze feesteditie werden ook gesmaakt. Zo vlogen het hele weekend duizenden desserts over de toonbank bij het nieuwe desserteiland met bijbehorende coffee corner. Er was bovendien een premium wine bar, een mocktailbar by Nona en een champagnebar met oesters. Deze concepten maakten de totaalbeleving voor bezoekers compleet.

Naast de culinaire hoogstandjes was er ook aandacht voor de ecologische voetafdruk van het evenement. Er werd samengewerkt met lokale leveranciers om de voedselkilometers te minimaliseren en er werden milieuvriendelijke materialen gebruikt om de afvalproductie te beperken. Zo werden alle borden en glazen via een recyclepunt teruggebracht en hergebruikt. Er was ook geen wegwerpbestek te vinden op deze editie. Deze duurzame aanpak werd zeer gewaardeerd door zowel bezoekers als deelnemers.

Het evenement is een organisatie van Toerisme Oostende vzw. “Ostendaise – North Sea Food Fest is een evenement waar we ontzettend trots op zijn”, zegt Peter Craeymeersch, algemeen directeur van Toerisme Oostende vzw. “Het evenement groeide de afgelopen jaren uit tot een van de beste food festivals van het land en groeit nog elk jaar”.

Wie na het evenement nog een resterend saldo op de betaalkaart heeft staan, kan dit vanaf 24 juni t.e.m. 22 juli gratis terugvorderen via www.visitoostende.be/cashback.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving