BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Brand in rijwoning snel onder controle dankzij moedige klant en brandweer

KORTRIJK – Donderdagmiddag repte de brandweer zich naar de Gentsesteenweg in Kortrijk, waar brand was uitgebroken in een rijwoning vlakbij café Au Pont du Canal. Een van de klanten die zich op dat moment in de drankgelegenheid bevonden aarzelde niet en zorgde voor de eerste bluswerkzaamheden.

Het was omstreeks 13.30 uur toen de bewoonster van een rijhuis aan de Gentsesteenweg in paniek café Au Pont du Canal binnenliep, gelegen op de hoek met de Abdijkaai. “Het was meteen duidelijk dat er iets ernstig aan de hand was gezien de vrouw totaal overstuur het café kwam binnen gelopen”, vertelt Michel Vande Bergh die op dat ogenblik in het café aanwezig was, “Ze riep dat er brand was uitgebroken in haar woning, waarop ik niet aarzelde en meeging met haar. Eens in de woning ging het richting de keuken, waar heel wat vlammen aanwezig waren in de omgeving van het fornuis.”

Snelle actie

“Om de vlammen te kunnen doven keerde ik snel terug naar het café in de hoop daar een blustoestel te vinden. Van zodra dit gevonden keerde ik terug naar de woning en slaagde erin het vuur grotendeels te blussen, waardoor de schade beperkt kon gehouden worden.”, aldus Michel Vande Bergh.

Foto Samson

De oorzaak van de brand is terug te vinden bij het bakken van frietjes in een pot met olie, waarbij duidelijk iets moet verkeerd gelopen zijn. Vrij snel sloegen de vlammen over naar de dampkap, maar het snelle optreden van Michel Vande Bergh kon voorkomen dat de brand zich verder kon verspreiden. Naast de keuken liepen ook andere delen van de woning rookschade op. ,

De bewoonster van de woning werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht omdat ze wat rook had ingeademd. De brandweer verwijderde verbrande resten en kookmateriaal uit de woning. Vanwege de rookschade en de uitgevallen elektriciteit kunnen de vrouw en haar gezin tijdelijk niet in het getroffen huis verblijven. Na herstelwerkzaamheden zal dat weer mogelijk zijn.

Nadat de bluswerkzaamheden waren beëindigd werd de brandweer door de uitbaters van café Au Pont du Canal getrakteerd op een frisdrankje als dank voor hun snelle en effectieve optreden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te