BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Brussels Airport klaar voor een drukke zomervakantie

Brussels Airport klaar voor een drukke zomervakantie

ZAVENTEM – Op vrijdag 28 juni gaat de zomervakantie officieel van start. De komende twee maanden zullen er in totaal meer dan 5 miljoen passagiers vanop Brussels Airport reizen van en naar één van de 200 rechtstreeks bereikbare bestemmingen. De luchthaven en haar partners hebben zich volop voorbereid om alle passagiers een aangename reiservaring te bezorgen. Zo zit de app van Brussels Airport in een nieuw kleedje, en kan je daarmee makkelijk alle vluchtinformatie opzoeken, en komen er in de loop van de zomer ook bijkomende e-gates aan de grenscontrole.

Komende vrijdag start de schoolvakantie in het Nederlandstalig onderwijs, wat het startschot van de zomervakantie vakantie betekent. Op die eerste dag van de vakantie worden er bijna 83.000 passagiers op Brussels Airport verwacht, en ook het weekend belooft druk te worden met respectievelijk 75.000 en 79.000 passagiers op zaterdag en zondag.

5 miljoen passagiers verwacht in juli en augustus

Voor de scholen in het Franstalig onderwijs begint de vakantie dit jaar een week later dan in het Nederlandstalig onderwijs, dus ook de eerste vrijdag van juli wordt heel wat bedrijvigheid verwacht, met 79.000 passagiers op vrijdag 5 juli. Voor de hele zomervakantie zal Brussels Airport meer dan 5 miljoen passagiers verwelkomen. Dat is 6% meer dan vorig jaar.

Een versterkt netwerk met een ruim aanbod aan vakantieopties

Met in totaal 200 rechtstreekse bestemmingen aangeboden door 80 luchtvaartmaatschappijen (passagiers en cargo) heeft Brussels Airport een sterk aanbod deze zomer.

65 luchtvaartmaatschappijen bieden deze zomer rechtstreekse vluchten aan naar 175 bestemmingen. De klassieke zomerbestemmingen zoals Spanje, de Canarische Eilanden, Griekenland, Turkije, Portugal, Marokko, Italië, en Egypte blijven het populairst. Nieuwe luchtvaartmaatschappijen deze zomer zijn Amélia (Brive), Juneyao Airlines (Shanghai), Singapore Airlines (Singapore), Wideroe (Bergen), en Wizz Air (Budapest). Bijkomende nieuwe bestemmingen zijn Bari (Transavia), Gazipasa (Corendon), Krakow en Nairobi (beiden Brussels Airlines).

Vanaf deze zomer baseert Transavia ook een derde vliegtuig op Brussels Airport, waarmee de luchtvaartmaatschappij in totaal 12 bestemmingen aanbiedt. Brussels Airlines versterkt haar vloot met een 10de langeafstandstoestel en biedt nu in totaal 18 sub-Sahara bestemmingen aan. Hainan Airlines voegt dan weer een derde bestemming toe: Shanghai naast Beijing en Shenzhen. United Airlines verhoogt zijn frequentie met een tweede dagelijkse vlucht naar Newark, en Air Arabia Maroc vliegt intussen naar 7 bestemmingen (nieuw zijn Rabat en Tetouan). Vueling verhoogt zijn frequenties aan vluchten naar in totaal 6 bestemmingen in Spanje en Qatar Airways biedt nu 12 vluchten per week aan naar Doha.

Nieuwe Brussels Airport app

Brussels Airport klaar voor drukke zomeroperaties met o.a. een nieuwe App en bijkomende e-gates
Alle partners op Brussels Airport hebben zich voorbereid om de zomervakantie vlot en veilig te laten verlopen. Er wordt extra personeel ingezet om de passagiers te informeren en verder te helpen in de terminal, en in de loop van de zomervakantie komen er nieuwe automatische poortjes aan de grenscontrole. Bij aankomst komen er 3 bijkomende e-gates, voor de T-zone worden er zes e-gates geplaatst en ook aan transfer komen er zes e-gates. Daarmee wordt de capaciteit en doorstroom aan deze grensposten, bemand door de Federale Politie, verder verhoogd. De e-gates kunnen gebruikt worden met een Europees, Brits, Amerikaans of Canadees paspoort, vanaf 12 jaar.

De App van Brussels Airport zit in een nieuw jasje en is de ideale reisgezel voor elke passagier! Met de handige reisplanner kan men stap voor stap zijn reis voorbereiden, van het inpakken van de handbagage tot advies hoe laat men best naar de luchthaven komt, en men kan realtime notificaties inschakelen om alle informatie te ontvangen over zijn vlucht, van de check-in balie tot het gatenummer. Ook alle informatie over de winkels en restaurants op de luchthaven is er makkelijk terug te vinden.

Parkeerplaats reserveren

Passagiers wordt aangeraden om een parkeerplaats te reserveren indien men met de auto naar de luchthaven komt, of gebruik te maken van het openbaar vervoer, en de regels voor de handbagage nog eens na te kijken om de veiligheidscontrole vlot te laten verlopen.

Zomers

De luchthaven is weer aangekleed in een zomers thema met heel wat leuke fotodecors zodat het vakantiegevoel al op de luchthaven start. Nieuw in het aanbod is Pop Up Café Artois in de vertrekhal. Voor de allerkleinsten is er een nieuwe speelzone in Pier A en er komt in de loop van juli ook een Kids Corner in Pier B waar er nog even gespeeld kan worden voor vertrek. De sportzomer met het EK Voetbal en de Olympische Spelen kan je ook volgen aan de gates, aan verschillende bars en restaurants worden deze wedstrijden uitgezonden. Tot slot biedt Brussels Airport, net als de voorbije jaren, in samenwerking met het festival Tomorrowland verschillende DJ-sets aan op de luchthaven. Op 22 en 29 juli zullen er in de terminal, tussen de Connector en pier A, verschillende dj’s zorgen voor een zomers feestje.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving