BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Derde editie van Dewa Rally steunt opnieuw 1813

Dewa Rally

HARELBEKE/KORTRIJK –

KORTRIJK/HARELBEKE – Op zondag 30 juni vindt voor de derde keer de Dewa Rally plaats. Het waren de vrienden Maxim De Waele, Robin Van Wonterghem en Cedric Berton die drie jaar geleden het evenement voor het eerst organiseerden. Wie echter nog wil deelnemen aan deze rally, komt bedrogen uit, want de 60 beschikbare plaatsen waren ook dit jaar opnieuw in een mum van tijd uitverkocht.  Een deel van de opbrengst van de rally wordt elk jaar geschonken aan 1813.

Momenteel is het aftellen voor Maxim De Waele en zijn jeugdvrienden Cédric Berton en Robin Van Wonterghem, die de laatste hand leggen aan het 180 kilometer lange parcours dat op 30 juni aanstaande zal worden gereden tijdens de Dewa Rally. Nadat in 2022 de eerste editie van de Dewa Rally plaatsvond met zo’n 40 deelnemende wagens, ziet de organisatie de belangstelling voor hun rally, waaraan zowel oldtimers als sportwagens kunnen deelnemen, alleen maar groeien. Dit jaar konden slechts 60 wagens van de 85 geïnteresseerden een plaats krijgen om deel te nemen.

Dewa Rally

Eerbetoon

“De Dewa Rally is eigenlijk een eerbetoon aan mijn vader, Mark De Waele, die iets meer dan twee jaar geleden overleed”, vertelt Maxim (23), die al geruime tijd werkt als international sales manager bij THE SPORTS AND LEISURE GROUP, “Het idee van dit evenement werd geboren uit de warme herinneringen die ik koester aan onze gezamenlijke zondagsritten. Als eindproject voor mijn studies aan de Artevelde Hogeschool moest ik een onderneming opstarten. Door mijn passie voor auto’s en de mooie herinneringen aan mijn vader te bundelen, is deze rally ontstaan. Onze Dewa Rally overstijgt immers de passie voor auto’s en legt ook de nadruk op het belang van mentaal welzijn, vooral onder ondernemers. Met de oprichting van de Dewa Rally hebben we de kans om onze liefde voor auto’s te delen en samen te genieten van wat we het meest waarderen, zoals mooie routes, prachtige wagens, een goed glas, lekker eten, vriendschap, veel sfeer en natuurlijk de herinneringen aan mijn vader Mark, allemaal gebundeld in een jaarlijks evenement.”

Dewa Rally

Passage langs Slagerij Dewa

De startlocatie van de rally verandert elk jaar, net als de stops waarbij bezienswaardigheden worden bezocht. Een vast item dat jaarlijks terugkomt, is de passage van de rally langs Slagerij Dewa. Wie deelneemt aan de Dewa Rally steunt ook meteen het goede doel, aangezien een deel van de opbrengst wordt geschonken aan 1813, “Het is al het derde jaar op rij dat we 1813 kiezen als begunstigde van onze opbrengst”, gaat Maxim verder. “Al twee jaar op rij konden we 2.000 euro schenken aan verschillende campagnes van 1813. Het is onze manier om de aandacht te vestigen op het mentale welzijn van ondernemers. 1813 werkt met veel vrijwilligers 24 uur per dag en voert campagnes zoals de ‘Kom uit je kop’-campagne, die we willen ondersteunen. De vereniging Werkgroep Verder helpt nabestaanden van iemand die overleden is en steunt hen in hun mentale welzijn via verschillende gesprekken. Het is onze manier om bewustwording te creëren en de aandacht te vestigen op het mentale welzijn van ondernemers.”

Dewa Rally

Bolletje-pijltje roadbook

Dat de rally de naam DEWA Rally kreeg, is niet verwonderlijk, aangezien deze werd vernoemd naar de slagerij die Mark als zelfstandig zaakvoerder samen met zijn vrouw Caroline runde in Harelbeke. Caroline runt nog steeds de Slagerij verder met hart en ziel omdat het ook haar levenswerk samen met haar man was. Dit doet ze samen met een fantastisch team die al jaren trouw zijn.  De DEWA Rally is een rondrit die het bolletje-pijl roadbook hanteert en zich een weg baant door het West-Vlaamse landschap. De dag begint op 30 juni met een ontbijt om 8 uur, waarna om 9 uur het startschot wordt gegeven voor de rally zelf.

 Een jaar geleden richtten Maxim, Robin en Cédric het bedrijf ‘Millennium-events’ op om meer auto-evenementen te organiseren. Eind augustus komt er een rally in samenwerking met Bavaria Motors, en midden september een rally die eindigt op het circuit van Spa-Francorchamps. Het is duidelijk: dit is nog maar het begin!

Meer info via: www.dewarally.be

Donkere gedachten, raadpleeg de zelfmoordlijn via www.zelfmoord1813.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Spring mee voor proper water

Spring mee voor proper water

HARELBEKE – Big Jump is een internationale ecologische actie, die jaarlijks plaatsvindt, om de povere waterkwaliteit van rivieren en waterlopen onder de aandacht van een