BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Video Reportage

Fendt fans verzamelen massaal voor Fendt Treffen in Kuurne

Fendt Treffen Kuurne

KUURNE – Ondanks dat er afgelopen zondag geen drafwedstrijd op het programma stond van de Kuurnse Paardenrenbaan, was het er toch gezellig druk. Aanleiding daartoe was een evenement georganiseerd door de firma Hilaire Van der Haeghe uit Wilrijk, die dit jaar zijn 125-jarig bestaan viert en importeur is van het tractorenmerk Fendt. Met meer dan 700 deelnemende Fendt-tractoren en 4.500 bezoekers kan Hilaire Van der Haeghe alvast terugblikken op een meer dan geslaagd Fendt Treffen in Kuurne.

“Na het succes van ons eerste event in 2006 hier op de paardenhippodroom van Kuurne, was de keuze snel gemaakt om ook ditmaal deze prachtige locatie uit te kiezen,” vertelt Luc Gyzels, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Hilaire Van der Haeghe. “Daarnaast is West-Vlaanderen een provincie waar nog veel landbouwers zijn, dus een betere keuze konden we niet maken. Het oudste exemplaar hier aanwezig dateert alweer uit 1930, maar ook de huidige modellen die het Duitse merk vervaardigt, zijn vertegenwoordigd. In diverse categorieën worden tevens prijzen uitgedeeld.”

Fendt Treffen Kuurne
Foto’s Speleers Nico

De bezoekers konden hun ogen uitkijken naar heel wat spektakel: oogverblindende Fendt-parades, unieke stunts van verschillende Fendt-dealers, een tractorwijding en spectaculaire demo’s zorgden voor onvergetelijke momenten. De allerkleinste fans werden ook in de watten gelegd met heel wat randanimatie, waaronder springkastelen, een schminkstand en een traptractor-circuit. Ook de Fendt-shop werd overrompeld met kooplustige fans die graag een uniek item wilden kopen tijdens het event. Op regelmatige tijdstippen werden de aanwezige tractoren geshowd op de piste van de hippodroom en konden de tractoren triomfantelijk al toeterend een ereronde maken.

Fendt Treffen Kuurne

Een van de deelnemers aan het event die er voor de tweede keer bij was, was Sophie Gruwez, die een bijna thuismatch speelde. Samen met haar gezin en haar tractor was Sophie richting Kuurne afgezakt om haar Fendt, waarmee ze dagelijks werkt, te showen aan het grote publiek. “Reeds op 7-jarige leeftijd leerde ik rijden met een tractor,” vertelt Sophie, die een grote voorliefde heeft voor haar Fendt. “Een andere job zou ik mij echt niet kunnen voorstellen. Ik zie het rijden met mijn tractor eerder als een hobby dan een job. In tegenstelling tot wat je zou denken, ben ik echter geen landbouwer maar gebruik ik deze tractor voor grondverzet.”

Fendt Treffen Kuurne

Voor Hilaire Van der Haeghe was het evenement alvast een groot succes: “Het was sinds 2010 geleden dat er nog een Fendt Treffen in België werd georganiseerd. Het was dus ook even afwachten hoeveel deelnemers en bezoekers er zouden komen opdagen. Maar dankzij onze dealers, hun klanten en alle bezoekers werd het een groots en succesvol evenement. We willen hen dan ook van harte bedanken voor al hun inzet,” aldus de organisator van het event.

Bekijk hier het videoverslag:

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Video Reportage