BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Gefrustreerde dief plaatst kerk vol met kaarsjes na magere buit

Sint-Catharinakerk

KUURNE – Afgelopen zaterdag kreeg de kerk van Sint-Katharina, gelegen op het punt waar de grenzen van de gemeenten Lendelede, Kuurne en Heule samenkomen, opnieuw ongewenst bezoek over de vloer. Ook eerder dit jaar gebeurde dit al eens. Toen wist de dader zich via een zijdeur toegang te verschaffen en probeerde met een slijpschijf het offerblok open te breken. Een echtpaar betrapte de inbreker echter op heterdaad, waarna deze op de vlucht sloeg.

Ook deze keer had de dader het gemunt op het offerblok van de kerk. De buit viel echter grandioos tegen, want er stak slechts 4 euro in. Uit frustratie voor dit geringe bedrag verspreidde de inbreker verschillende kaarsjes doorheen de kerk. Onderzoek wijst uit dat de inbraak vermoedelijk tussen 15 en 16 uur heeft plaatsgevonden.

De politie werd op de hoogte gesteld en ook de aangerichte schade aan het offerblok is inmiddels hersteld. De identiteit van de dader is tot op heden onbekend. Het nieuws raakte nu pas bekend.

Lees ook: belgischeradiounie.net/2024/01/brutale-inbraak-in-kerk-van-st-katharina

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws