BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kuurns marktplein wordt tijdens de Zomer Pop-Up belevingsplaats

Kuurne Zomert

KUURNE – Deze zomer belooft een geanimeerde periode te worden in Kuurne, vol evenementen en zomerinitiatieven. Het totaal vernieuwde marktplein speelt hierbij een centrale rol. Van 1 juli tot en met 30 september worden drie parkeerplaatsen aan de zijde van het plein tegenover het gemeentehuis omgetoverd tot uitnodigende plekjes om te spelen en te genieten. Mobiel straatmeubilair zal bezoekers uitnodigen om even uit te rusten en te genieten van het vernieuwde marktplein, terwijl de fonteinen voor de nodige afkoeling en verpozing zullen zorgen.

Daarnaast staan er ook dit jaar weer kioskconcerten, zomerfestivals, culturele belevenissen, sfeer en speelplezier op het programma om zowel inwoners van Kuurne als bezoekers van ver daarbuiten aan te trekken. “Kuurne heeft nu een van de gezelligste marktpleinen in de regio, waar iedereen gratis gebruik kan maken van de publieke wifi,” vertelt burgemeester Francis Benoit. “De jeugddienst heeft opnieuw gezorgd voor een speelzone, ditmaal op het marktplein. Wie gratis krijtjes wil om op de krijtborden te schrijven, kan deze gratis ophalen in het gemeentehuis tijdens de openingsuren of bij de verschillende horecazaken. Ook de kioskconcerten zijn er al voor het zesde jaar bij. Vanaf 21 juli tot en met 25 augustus is er elke vrijdag en zondag gratis muziek op het marktplein.”

Deze zomer lanceert Kuurne ook opnieuw de jacht op ‘dE ZEteL’. Deze unieke strandstoelen, met een gepersonaliseerde Kuurnse knipoog, droedel of spreuk, zijn echte hebbedingen. “Wie kans wil maken op een van deze vier strandstoelen, moet vooral de sociale media van de gemeente Kuurne goed in de gaten houden,” vervolgt burgemeester Benoit. “Na het publiceren van een foto op de sociale media van de gemeente Kuurne, vragen we deelnemers om een bepaald voorwerp mee te brengen naar de plaats waar ‘dE ZEteL’ staat. Wie de locatie het snelst bereikt en als eerste in de zetel plaatsneemt met het voorwerp, wint ‘dE ZEteL’. Let wel, alleen echte Ezels kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.”

Tijdens de vakantiemaanden worden ook weer oude postkaarten aangeboden onder de naam ‘Groeten uit Kuurne’. Deze negen verschillende vintage kaarten met oude sfeerbeelden zijn te koop voor 1 euro in de dienstverleningspunten van de gemeente Kuurne en bij De 3 Wijzen.

Het volledige zomerprogramma is te bekijken via www.Kuurne.be/kuurnezomert.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws