BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Markt apart in Zorg en Welzijn Kuurne

zorg en welzijn

KUURNE – Het is reeds een traditie die jarenlang in ere wordt gehouden, de jaarlijkse ‘markt apart’ op het terrein van Zorg en Welzijn Kuurne (voorheen Heilige Familie). Dit project ontstond uit de wens van de bewoners die graag naar de markt wilden gaan, maar enkele jaren geleden was dit moeilijker geworden vanwege de kasseien op de markt van Kuurne. Daarom werd besloten om de marktkramen naar het WZC zelf te halen.

Inmiddels is het een traditie geworden, omdat al snel bleek dat niet alleen de bewoners, maar ook de hele buurt ervan kon genieten. De ‘markt apart’ is daardoor uitgegroeid tot meer dan alleen een plek om iets te kopen, het is een echte ontmoetingsplaats geworden voor buurtbewoners en bewoners van het WZC. Tijdens het marktbezoek zien de bewoners oude buren en vrienden terug, en er kan gezellig iets gedronken of gegeten worden.

Dit alles is echter alleen mogelijk dankzij de vele vrijwilligers die helpen met allerlei taken, zoals de bar, de afwas, en vooral het halen van bewoners die zelf of met familie de markt niet kunnen bezoeken. Sinds vorig jaar is er ook een springkasteel voor de kleintjes, zodat iedereen, van jong tot oud, kan genieten van de sfeer.

Dit zeer lovenswaardige initiatief wordt mogelijk gemaakt door de gepassioneerde inzet van Ben Deylgat.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving