BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Middelkerke stelt nieuwe zeedijk voor op infomarkt

Honderden nieuwsgierige bewoners bezochten de infomarkt over de nieuwe zeedijk

MIDDELKERKE – Op een druk bijgewoonde infomarkt stelde het gemeentebestuur de plannen voor de nieuwe zeedijk voor. De algemene teneur bij de bezoekers was erg positief. De nieuwe zeedijk wordt een groene promenade met meer ruimte en groen zonder aan beschermingswaarde in te boeten.

Naast de infomarkt gaf hoofdontwerper Philip Moyersoen enkele infosessies. “Ik ben tevreden dat de mensen mee zijn in de filosofie. Maar het is vooral onze bedoeling om voorstellen en reacties van het publiek op te nemen. Die nemen we mee in het voorontwerp. We hebben natuurlijk het voordeel dat we kunnen leunen op de zeedijkrealisatie van Westende, maar toch zijn er verbeterpunten en die kunnen we nu aanpakken.

Fasering van 3 jaar

Wanneer de werken exact starten is nog niet duidelijk, maar dat de eerste fase tussen Silt (het nieuwe casino) en het Arthur De Greefplein in de loop van 2025 zal starten, staat vast. Die budgetten zijn trouwens al vastgelegd in het huidige beleidsplan.

Uiteindelijk zou de volledige realisatie zo’n drie jaar in beslag nemen

Ann en Jan wonen op de Middelkerkse zeedijk en kijken uit naar de voltooiing. “Wat ons betreft kunnen ze niet snel genoeg starten, want we kijken enorm uit naar het resultaat. Ons zicht zal een stuk mooier zijn.”

Mooiste zeedijk van Europa

Burgemeester Dedecker claimt dat “Middelkerke de mooiste zeedijk van Europa” krijgt. “Het is noodzakelijk dat we het project vanuit Westende doortrekken naar Middelkerke. We sluiten de nieuwe zeedijk aan met Silt en creëren zo een prachtige promenade waar iedereen trots op kan zijn. We maken nu volop werk van het voorontwerp, nemen de gehoorde suggesties mee en maken werk van de omgevingsvergunning zodat we zo snel mogelijk kunnen starten.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving