BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Mobiele Camera en Politiepatrouilles in Sportpark Kuurne Boeken Succes en Worden Voortgezet

KUURNE – In de afgelopen weken heeft Sportpark Kuurne, een geliefde plek voor sport, ontspanning en werk, te maken gehad met overlast en criminaliteit door een kleine groep, vaak zeer jonge, daders. Deze groep veroorzaakte problemen zoals vandalisme, graffiti, intimidatie, drugsgebruik, lawaai en sluikstorten. Gemeente Kuurne en Politiezone VLAS hebben daarom een nultolerantiebeleid ingesteld.

Intensieve Samenwerking en Veiligheidsoverleg
Om deze hardnekkige overlast aan te pakken, hebben de gemeente en politie intensief samengewerkt met verschillende partners in en rond het Sportpark, zoals gemeentediensten, scholen en woonmaatschappijen. Deze partners leverden cruciale informatie aan de politiediensten, die zeer effectief is gebleken in de aanpak van de overlast.

Mobiele Veiligheidscamera Blijft Actief
Naast extra politieteams die toezicht houden, controles uitvoeren en fouilleren, is er besloten om de mobiele camera Mobbox te plaatsen op hotspots in het Sportpark. Deze 360 graden roteerbare camera helpt de politieteams en de dispatching met extra beelden en informatie. De camera is sinds eind mei actief en blijft in ieder geval de hele zomervakantie aanwezig om criminele activiteiten in beeld te brengen en af te schrikken.

Geïntegreerde Aanpak
De gemeente heeft ook een welzijnswerker aangetrokken die als klankbord en aanspreekpunt voor jongeren fungeert. Samen met een jongerenwerker van het CAW en extra inspanningen van het Sociaal Huis in Kuurne, wordt er gewerkt aan de begeleiding van jongeren en hun ouders. Ouders spelen een cruciale rol en verantwoordelijkheid in dit proces. Alle partners, samen met de wijkinspecteurs van Kuurne, zetten zich in voor een preventieve aanpak om jongeren te beschermen tegen de invloed van enkele raddraaiers. Voor deze laatste groep wordt een repressieve aanpak gehanteerd.

Positieve Resultaten
Dankzij de intensieve controles en extra politieaanwezigheid zijn er de afgelopen weken al minder meldingen van overlast binnengekomen. Er zijn enkele politieonderzoeken naar daders van graffiti en inbraken succesvol afgerond, wat heeft geleid tot de identificatie van minstens vier verdachten, waarvan er twee al zijn opgesloten.

Burgemeester Francis Benoit: “Nu we vlak voor de zomervakantie staan, willen wij als gemeentebestuur en lokale politie duidelijk maken dat we alles veilig willen houden en een strikte nultolerantie hanteren tegenover amokmakers. Ons Sportpark moet een leuke en aangename ontspanningsomgeving zijn en blijven, waar iedereen graag komt en kan vertoeven.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws