BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Nostalgie in Wevelgem: krijttekenwedstrijd komt terug na 50 jaar

Nostalgie in Wevelgem: krijttekenwedstrijd komt terug na 50 jaar

WEVELGEM – Aan de hand van een archiefbeeld op de gemeentelijke sociale media konden Wevelgemse 50-plussers de voorbije weken met nostalgie terugblikken op de krijttekenwedstrijd die de Academie (toen nog ‘de tekenschool’) exact 50 jaar geleden organiseerde.

Op het pad dat van Kasteel Vanackere naar de bibliotheek leidt in het park – toen nog ‘de gemeentelijke hovingen’ – mochten kinderen zich jaarlijks uitleven met kleurrijke krijtjes en zo meedingen naar mooie prijzen per leeftijdscategorie.

Bib in het Park

Op zaterdagvoormiddag 29 juni, van 9 tot 13 uur, rekent Bib in het Park op terrasjesweer voor een zonnige editie van hun jaarlijks boekenterras. Naast de verkoop van boeken aan een weggeefprijsje, een drankje, een streepje muziek en een workshop illustreren, staat Krijtkunst met een grote K op het programma.
 
Krijtkunstenares Sonja Mazereel komt dezelfde locatie als 50 jaar geleden omtoveren tot een kleurrijk meesterwerk. Maar het zou geen herhaling van de geschiedenis zijn als we de inwoners niet zelf zouden laten kleuren. Vanaf 10.30 uur kunnen liefhebbers – zowel kinderen als volwassenen – de krijtjes ter hand nemen en het kunstwerk naar hartenlust inkleuren.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en