BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Opendeurdag in brandweerpost Melle

Opendeurdag in brandweerpost Melle

MELLE – Op zondag 16 juni 2024 vindt de eerste opendeurdag van het jaar plaats in brandweerzone Gent-Centrum. Samen met de buren van de politie geven de Melse pompiers en ambulanciers het beste van zichzelf.

Aan entertainment zal er op 16 juni geen gebrek zijn. Daar zorgt de vzw Vriendenkring Brandweer Melle voor. “Er zijn verschillende demo’s: brand, redden van dieren, RED-team”, vertelt vrijwilliger Bart De Temmerman. “Alles wat we van voertuigen hebben in Melle gebruiken we wel tijdens een of andere demo, en er is uiteraard van alles te doen voor de kinderen. Denk aan een kindermolen, springkastelen, een schminkstand, een suikerspinkraam … Onze buren van de politie doen flink mee. Zij organiseren een hindernissenparcours voor fietsers. Je kan er ook je fiets laten graveren. Neem wel je eID mee als je dat zou willen.”

Speuren naar Groen Man

Er is ook een rode draad doorheen de opendeurdag. Of is het een groene draad? “Ja, we doen dit jaar iets speciaals”, lacht Sami Riahi van het RED-team in Melle. “Groen Man is een kerel in een groen superheldenpak. Al is het eerder een bad guy dan een superheld.”

“Hij ontsnapt ’s ochtends uit een politiecel en steelt een auto van de brandweer. Veel meer kunnen we er nog niet over zeggen. We vragen de medewerking van het publiek om hem te vatten. We zetten zelfs drones in. En uiteindelijk komt alles samen tijdens een dramatische finale op de klimtoren.”

We zijn zeer benieuwd! De organisatie van de opendeurdag vraagt de bezoekers om maximaal met de fiets te komen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Brandweer en Politie, Nieuws