BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Picknick voor vrijwilligers die dagelijks klaarstaan om de ezels uit de Groene Long te verzorgen

Ezelsdrink

KUURNE – Afgelopen vrijdagavond werd in de Groene Long het glas geheven op de 17 vrijwilligers die dagelijks klaarstaan voor de ezels die in het natuurdomein te vinden zijn. Naast een drankje werden de vrijwilligers ook getrakteerd op een picknick tussen hun trouwe viervoeters.

“In de winter zorgen we ervoor dat de ezels bijgevoerd worden als het vriest en dat ze vers water hebben als het bevroren is,” vertelt een van de vrijwilligers. “In de zomer ligt de nadruk op voldoende drinken en het opsporen en verwijderen van giftige planten voor de ezels. Daarnaast proberen we mensen erop te wijzen dat de ezels niet bijgevoerd mogen worden, omdat ze anders zouden kunnen sterven door overvoeding. We houden ook de omheining in de gaten en soms moeten hondeneigenaars erop gewezen worden dat hun hond aan de lijn moet.”

Het zonnige weer in combinatie met een picknick op het terrein waar de ezels hun habitat hebben, was een initiatief dat goed in de smaak viel bij de vrijwilligers. Maar het waren niet alleen de vrijwilligers die het leuk vonden; ook de aanwezige ezels bedankten hun verzorgers uitbundig voor de goede zorgen. De dieren hielden hen tijdens de picknick gezelschap en lieten zich rustig strelen.

Kortom, een klein feestje voor de mens, de vrijwilligers en de dieren.

Foto’s Hendrik Lefebvre

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws