BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

p’LatseDoen zoekt opnieuw zijn roots op en trekt de kaart van gratis festival

p'Latse Doen

KUURNE – p’LatseDoen keert dit jaar gedeeltelijk terug naar zijn oorsprong. In tegenstelling tot vele andere festivals die hun toegangsprijzen hebben verhoogd, kiest p’LatseDoen er bewust voor om weer een gratis familiefestival te gaan worden. De locatie blijft ongewijzigd aan de Vlaskouter.

Op zaterdag 13 juli vindt de 13 de editie van p’LatseDoen plaats, met optredens van lokaal talent en nationale en internationale tributebands. Net zoals in 2023 blijft ook het tweede podium behouden. “We kiezen er opnieuw voor om p’LatseDoen laagdrempelig te houden en er een leuke muzikale dag van te maken voor iedereen,” vertelt Deef Vanquackebeke van p’LatseDoen. “Met andere woorden, een fijn event voor de doorgewinterde muziekliefhebber en de toevallige passant die komt genieten van de fijne sfeer en goede muziek. En wat nog beter is: vanaf dit jaar is de toegang opnieuw gratis!”

Tributebands

Het festival begint op zaterdag 13 juli om 15 uur met een kinderprogramma, het optreden van Ballie en Ballientje (de mascottes van Little Ball Village), die samen met (meester) Sybe en Silke de jongste Kuurnenaren zullen entertainen. Nieuw dit jaar is dat de optredens op het hoofdpodium voornamelijk bestaan uit tributebands van grote internationale acts. Zo zullen Rondje Doe Maar (NL – tribute van Doe Maar), Scummy Men (NL – tribute van Arctic Monkeys), St. Jimmy’s (tribute van Green Day) en ABBA4U (tribute van Abba) zorgen voor veel meezingmomenten. Go Ninja Go zal het festival afsluiten.

Ook dit jaar tweede podium

Naast geweldige muziek biedt p’LatseDoen ook weer een aantal fijne eetkraampjes en een cocktailbar. Een ongelooflijk team vrijwilligers zal ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. “We zorgen er ook dit jaar weer voor dat p’LatseDoen toegankelijk is voor iedereen,” voegt voorzitter Sven Maes toe. “Er is opnieuw een rolstoelpodium en een aangepast toilet aanwezig op ons festival. Op ons tweede podium keren we voor een groot deel terug naar onze roots en geven daarbij Kuurns talent een podium en laten ze doen.”

Wie het volledige programma van p’LatseDoen wil bekijken, kan terecht op www.platsedoen.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws