BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Media, Nieuws

R.S. Muziek Nieuws!

R.S. Muziek Nieuws!

NIEUWERKERKEN – R.S. Muziek, is een muzieklabel met vestigingen in België en in Nederland. Het bestaat sinds 2015 en heeft enkele artiesten onder dak. Het denkt ook graag actief mee over live optredens, management en het zoeken van commerciële partners voor artiesten.

Vandaag in R.S. Muziek Nieuws! onder meer Sam Bergmans, Christina Loreena en Marco Martinez …

Sam Bergmans is terug met een nieuwe poppy song

Sam Bergmans, een Vlaamse zanger met een vroege liefde voor muziek, betrad al op vijfjarige leeftijd het podium van lokale playbackshows. In zijn tienerjaren verkende hij de wereld van soundmix, waarbij hij in 1995, met succes deelnam aan de VTM Soundmixshow en de finale bereikte met “Onder de toren” van Christoff. Het jaar daarop herhaalde Sam zijn succes bij Jo De Poorter in de VT4’s Soundmixshow. Snel volgden uitnodigingen als voorprogramma voor diverse artiesten en hij vond onderdak bij zijn eerste manager. Sam lanceerde eigen nummers en evolueerde tot een bekende artiest, met als ultiem doel zijn publiek te vermaken en zijn eigen reclamebureau, ‘Selfmade Factory’ , op te richten.

In de daaropvolgende jaren bracht Sam verschillende singles uit onder zijn eigen label met distributie van CNR, waaronder “Speel open kaart”, “Gedroomd”, “Ik laat alles los”, “Geef me 3 minuten” en “Met een vrouw als jij”, dat de derde plaats bereikte in de Vlaamse Ultratop.

In 2021 waagde Sam zich aan het Nederlandse tv-programma Mister X, waar een mysterieuze muziekproducent op zoek ging naar een hit. Mister X verkondigde: “Ik heb Sam uit zijn comfortzone gehaald.” Sam presenteerde het door Mister X geschreven nummer in de show en besloot zo zijn muzikale carrière nieuw leven in te blazen, met het nummer ‘Wat je doet met mij’.

Tussen 2021 en nu heeft Sam niet stilgezeten en heeft hij gewerkt aan nieuwe nummers, waarvan “Mij niet bellen” de eerste voorloper is van zijn aanstaande album. Dit nummer, oorspronkelijk een hit uit Nederland, kreeg in de ArtSound Studio een poppy twist met rockgitaren, geproduceerd door Jean-Pierre Kerkhofs. De mastering werd verzorgd door Jens Dreesen van Skyline in Düsseldorf. Opvallend is dat deze nieuwe single wordt uitgebracht bij Sams eigen label ‘SF Records’.

‘Hemel zonder sterren’ de nieuwe van Christina Loreena

Zangeres Christina Loreena

Zangeres Christina Loreena, woonachtig in het Belgische St. Willebrord,maar geboren in Rozendaal,
heeft een nieuwe single, “Hemel zonder sterren”. Dit nummer, geschreven door Pascal de Vormer en Peer Pruysenaere, is net als haar vorige singles geproduceerd, bij Manfred Jongenelis en is weer een typisch Loreena liedje geworden.

Zangeres Christien staat al vele jaren op het podium en is daardoor een ervaren entertainster, haar optredens zijn van succes verzekerd! Zo brengt ze liedjes van o.a. haar idolen Corry
Konings en Mieke, maar ook van andere artiesten. Wanneer ze optreed voor senioren, wat zij
ook erg graag doet, en dan van deze zangeressen de liedjes zingt, doet dat wat met de mensen
en kan menigeen dan een traan van ontroering niet onderdrukken.

Deze muziek kreeg zij met de paplepel ingegoten van huis uit, haar ouders waren groot fan
van dit genre. Ze won tal van muziekwedstrijden en stond met diverse liedjes op meerder mooie
plaatsen in diverse Nederlandse Hit Parades. Ook heeft zij een tijdje met een
bevriende zanger een duo gevormd en wonnen samen het ‘Levens Lied Gala’ in 2009
voor 50.000 mensen op het plein in Tilburg.

Christien besloot verder haar eigen weg te bewandelen en bleef dit solo doen in het
Nederlands, Duits en Engels. Na ruim 50 singles en enkele albums uitgebracht te hebben
komt Christina Loreena dus nu met een nieuwe single met als titel “Hemel zonder sterren”.

Marco Martinez ‘verliefd zijn’

De zomer staat voor de deur en Marco Martinez pakt uit met een heerlijke zomer single. Een leuke melodie die snel opgepikt en meegezongen wordt. Tien jaar mooie vriendschap, drie jaar geleden omgezet in ware liefde … tekst en muziek van Ludo Brems, arrangement en productie van Jean Pierre Kerkhofs (Artsound Studios).


Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Media, Nieuws
Herbert Verhaeghe

Kuurne meets Kuurne in … Wevelgem

WEVELGEM – Zanger-presentator Herbert Verhaeghe is een bezige bij én Kuurnenaar. Zijn dorpsgenoot, Nico Speleers, ook een bezige bij (én dus ook) Kuurnenaar, ontmoet Herbert