BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Media, Nieuws

Schrijver Bjorn Van den Eynde brengt vervolg op De Engelenmoord

Schrijver Bjorn Van den Eynde brengt vervolg op de Engelenmoord

KESSEL – TV-scenarist, regisseur en auteur Bjorn Van den Eynde, die vorig jaar zijn thrillerdebuut voor volwassenen maakte met De Engelenmoord, brengt nu het vervolg op het spannende verhaal over het politieduo De Vriese & Durnez. De thriller Stoute kleine piranha belooft te beklijven van begin tot einde.

In Stoute kleine piranha toont Van den Eynde opnieuw zijn fascinatie voor ons land en laat hij de Waalse rechercheur Nathan Durnez en zijn Vlaamse ex-collega Marjolein De Vriese doorheen België reizen om een bijzondere case te onderzoeken. Een dertigjarige vrouw verdwijnt op de Gentse Feesten en het
onderzoek leidt hen naar een obscuur klooster in een verlaten uithoek van Henegouwen.

Eerbetoon aan Luc De Vos en Gorki

Op de vraag hoe Bjorn op deze titel kwam, antwoordt hij: “Ik ben als jongere zeer grote fan geweest van Gorki en ‘Lieve kleine piranha’ is het lijflied van mij en mijn beste vriend. Dus toen ik een tweede arena moest kiezen voor de nieuwe De Vriese & Durnez thriller, een reeks die zich altijd afspeelt in België, kwam ik al snel uit bij de Gentse Feesten als uitvalsbasis”.

Van den Eynde, die als auteur bekend werd met zijn Young Adult-thrillers, bracht vorig jaar zijn debuut voor volwassenen uit. De Engelenmoord was meteen een schot in de roos. De thriller kaapte de MAX Bronzen Vleermuis 2023 weg (beste thrillerdebuut op het Nederlands Thriller Festival) en was genomineerd voor de Hercules Poirot Debuutprijs – Fred Braeckman Award 2023.

“Het boek is bestemd voor elke lezer die houdt van een spannend boek, het is een echte thriller. Het speelt zich af in ons land, dus als je houdt van België of net gefascineerd bent door de lelijke kantjes van ons land, dan is dit boek op je lijf geschreven.” verduidelijkt de auteur.

Over het verhaal

Wanneer de 30-jarige Sarah Martens tijdens de Gentse Feesten verdwijnt, staat de hele stad in rep en roer. Omdat haar minnaar een paar dagen later dood wordt teruggevonden, met bijtsporen op zijn lichaam, maakt de lokale politie al gauw jacht op de echtgenoot van Sarah. Iedereen gaat uit van een ontvoering en passionele moord.

Maar terwijl de pers het verhaal van de driehoeksverhouding brengt als een vaststaand feit, neemt de nervositeit bij de federale politie in Brussel toe. De modus operandi van de moordenaar, doet namelijk denken, aan die van een nooit gevatte dader, die acht jaar geleden in verschillende Europese landen feiten pleegde en soortgelijke, maar fijnere wonden toebracht in de lies van zijn slachtoffers.

De Waalse rechercheur Nathan Durnez, wil de zaak koste wat het kost oplossen en probeert Marjolein De Vriese, een jonge, Vlaamse ex-collega, te overtuigen hem daarbij te helpen. De twee zullen snel moeten zijn. Als het team van de federale politie gelijk heeft, streek een paar dagen geleden immers een monster neer in België, dat honger heeft naar meer.

Bjorn Van den Eynde is tv-scenarist, regisseur en auteur van o.a. Onder Vuur,
Déjà Vu, Ghost Rockers en Team Mortis.

Van zijn YA-thrillers werden reeds 60.000 exemplaren verkocht en de eerste jeugdfilm die hij schreef, won de Ensor voor beste kinder- en jeugdfilm.

Met het bekroonde De Engelenmoord maakte Bjorn zijn thrillerdebuut voor
volwassenen.

Stoute kleine piranha is het tweede verhaal
met De Vriese en Durnez in de hoofdrollen.

Stoute kleine piranha ° Bjorn Van den Eynde ° Uitgeverij Pelckmans ° Paperback ° 520 bladzijden ° ISBN 978-94-6337-314-2 ° 22 EUR

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Media, Nieuws