BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Sport Harelbeke wint VIP2024 Award

Sport Harelbeke wint VIP2024 Award

HARELBEKE – Sport Harelbeke sleepte op maandag 3 juni één van de felbegeerde gouden VIP2024 Awards binnen. De prijs werd uitgereikt door Linde Merckpoel en Maarten Vangramberen tijdens een feestelijke ceremonie. De VIP-campagne is een organisatie van Sport Vlaanderen om onze Olympiërs te ondersteunen die naar Parijs trekken in 2024.

Om kans te maken op de VIP2024 Award moeten lokale besturen heel wat doen. Het is de bedoeling is van drie sportieve uitdagingen te volbrengen.

  1. een Jeugdolympiade organiseren of lokale scholen steunen die er eentje organiseren
  2. de VIP2024-promotiecampagne duidelijk in de kijker zetten
  3. zelf een belevingsevenement of challenge organiseren

Schepen Dominique Windels: “Met de organisatie van Jump into the Olympics in april toonden we als lokaal bestuur dat we de Olympiërs een hart onder de riem willen steken. Aanwezigen konden er niet alleen proeven van heel wat verschillende sporten, maar ook hun kennis over de Olympiërs testen. Iedereen kreeg een deelnamekaart om via verschillende standen leuke doe- en denkopdrachten te voltooien en ging naar huis met een echt Olympisch diploma.”

Ondersteuning van de Olympiërs

Sport Harelbeke speelde een belangrijke rol in de ondersteuning van de VIP-campagne, die iedereen aanzet om onze atleten in Parijs aan te moedigen.

“Deze award is een erkenning van het harde werk en de toewijding van het hele sportteam en vrijwilligers. We zijn blij dat onze inspanningen om sport dichter bij jong en oud te brengen worden gewaardeerd.” besluit schepen Windels.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving