BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Ticketverkoop Roadrock loopt als een trein

Roadrock

KUURNE – Reeds voor het derde jaar op rij strijkt eind augustus het tweedaagse live music contest Road Rock neer op het grasveld van de Vlaskouter. Op vrijdag 30 augustus nemen drie jonge bands het tegen elkaar op in een spannende battle, gevolgd door optredens van Les Truttes en Sister May. Op zaterdag 31 augustus staan onder meer Zornik, Millionaire, Trixie Whitley en Hellmut Lotti Goes Metal geprogrammeerd. Op vrijdag is de toegang gratis, en op zaterdag kost een festivalticket 39,50 euro.

Hoewel het nog even wachten is tot eind augustus, loopt de ticketverkoop van Road Rock die pas van start ging, alvast als een trein. Reeds de helft van de 2500 beschikbare tickets zijn al verkocht. “Ook dit jaar blijft Road Rock een tweedaags festival,” opent Geert Lefevre, “Op vrijdagavond komt iedereen gratis binnen, al hebben we ook een VIP-formule waarvoor je 30 euro betaalt, maar dit bedrag krijg je volledig terug in consumptietickets. Net als voorgaande edities nemen op vrijdagavond drie bands het tegen elkaar op in een spannende battle. In totaal schreven dit jaar 331 aanstormende getalenteerde bands zich in voor onze wedstrijd.”

Vijfkoppige jury

“Aan de hand van drie originele nummers die werden ingestuurd, werden alle kandidaten beoordeeld door een vijfkoppige jury die uiteindelijk Cesars Palace, Alice Mae en de Heulse band Bèta selecteerde. De drie genomineerde bands zijn erg uiteenlopend en brengen allemaal een verschillend genre muziek. Na hun optreden op vrijdag is het aan zowel het publiek als de jury om een winnaar aan te duiden, waarbij elk de helft van de punten toekent. De prijzenpot is aanzienlijk: de winnaar krijgt een studio-opname ter waarde van 2000 euro bij North Garden Studios in Kortrijk. De tweede plaats is goed voor 1500 euro te besteden bij North Garden Studios van Filip Tanghe en de derde in rij mag 1000 euro besteden bij dezelfde studio. Door de jaren heen hebben we gemerkt dat onze wedstrijd steeds populairder wordt bij aanstormend talent. Vooral de ervaring van het grote podium en de goede P.A.-installatie van Road Rock blijkt een grote stimulans te zijn voor deelname.”

Derde editie op Kuurnse bodem

Ook op zaterdag 31 augustus biedt Road Rock een topaffiche, waarbij om 15:00 uur Black Leather Jacket de spits mag afbijten. “De Kuurnse Vlaskouter is voor ons een droomlocatie om ons festival te organiseren,” vervolgt Geert, “Na vijf edities op Kortrijkse bodem kozen we er drie jaar geleden voor om ons festival te verhuizen naar Kuurne. Het beschikbare grasveld aan de Vlaskouter wekt meteen een festivalgevoel op bij onze bezoekers. Daarnaast doen we er alles aan om het zo aangenaam mogelijk te maken voor onze festivalgangers en laten we opnieuw voor deze editie de grootste discobol van Europa aanrukken. Tussen de optredens op ons hoofdpodium door zorgen de Kuurnse vinylen voor de ambiance op het grote grasveld en ook dit jaar zal William Boeva het geheel aan elkaar praten.”

Hellmut Lotti Goes Metal

Op de affiche dit jaar van Road Rock staan onder meer Black Leather Jacket, Hideous, Millionaire, Zornik die er ook al vijf jaar terug al eens bij was, Trixie Whitley en Band die het enige optreden dit jaar in België verzorgt met haar volledige band, gezien ze het anders enkel op een vleugelpiano houdt, en Hellmut Lotti Goes Metal. Een basisticket voor Road Rock kost 39,50 euro. Wie kiest voor een VIP-ticket betaalt 150 euro.  In dit ticket zit inclusief toegang tot het festival, een feestelijke receptie bij aankomst, een parkeerplaats met shuttleservice naar het festivalterrein, een luxe barbecue en nog veel meer.

Youth for Music

Door een ticket te kopen voor Road Rock steun je ook Youth for Music, een initiatief dat kwetsbare jongeren de kans biedt om hun muzikaal talent te ontwikkelen. De opbrengst van het festival wordt namelijk geschonken aan deze organisatie. Youth for Music stimuleert een zinvolle vrijetijdsbesteding bij deze doelgroep door hen te ondersteunen in hun muzikale opleiding. Dit jaar konden dankzij Road Rock vijf kwalitatieve gitaren worden aangeschaft voor de muziekacademie van Kortrijk en Kuurne/Harelbeke die tijdens het festival zullen overhandigd worden aan de respectievelijke academies. 

Meer info over Road Rock is te vinden via www.roadrock.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws