BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Veilige fietsoversteekplaats en vrijliggend fietspad langs Etienne Balcaenstraat (N391a) in Avelgem

Veilige fietsoversteekplaats en vrijliggend fietspad langs Etienne Balcaenstraat in Avelgem

AVELGEM – Vanaf maandag 24 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een veilige fietsoversteek en een nieuw vrijliggend fietspad langs de Etienne Balcaenstraat (N391a) in Avelgem. Zo creëert het Agentschap een veilige en comfortabele fietsverbinding tussen het Rijtpad en het jaagpad langs de Schelde. De werken duren tot eind september. Er is beperkte hinder voor het verkeer.

Over een afstand van 340 meter wordt er aan de westzijde van de Etienne Balcaenstraat (N391a) een nieuw vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd om zo een veilige fietsverbinding te creëren tussen het jaagpad langs de Schelde en het Rijtpad. Waar het Rijtpad uitkomt op de Etienne Balcaenstraat komt er ook een veilige fietsoversteekplaats door de plaatsing van middengeleiders. Ter hoogte van de Nijverheidslaan wordt een tweede fietsoversteek met markeringen aangebracht.

MIA-procedure

Deze werken op de Etienne Balcaenstraat worden uitgevoerd volgens de MIA-procedure: Mobiliteit Innovatief Aanpakken. MIA zorgt ervoor dat het Agentschap Wegen en Verkeer kleinere ingrepen, zoals hier in Avelgem, sneller en gemakkelijker kan uitvoeren.

Werken vanaf 24 juni

De werken starten pas nadat de andere werken in Avelgem, namelijk de aanleg van fietspaden langs de Doorniksesteenweg (N353), zijn afgerond. Dit is vermoedelijk midden juni. De startdatum is daardoor voorzien vanaf maandag 24 juni. De werken zullen in totaal ongeveer 10 weken in beslag nemen en vermoedelijk duren tot eind september.

Beurtelings verkeer tijdens de werken

Tijdens de werken kan het gemotoriseerde verkeer beurtelings doorrijden met behulp van tijdelijke werflichten. Fietsers volgen een omleiding via de omliggende trage wegen.

Sinds 2022 werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan 200 grote fietswerven over heel Vlaanderen. Fietspaden worden voorzien van nieuwe markeringen, krijgen extra veegbeurten en hagen worden regelmatig geschoren. Die inspanningen zorgden voor een beter fietsrapport met hogere scores op veiligheid en comfort van fietspaden tegenover het vorige meetjaar.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken