BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Veiliger oversteken voor voetgangers en fietsers in de Beernemstraat (N370) te Wingene

WINGENE – Het Agentschap Wegen en Verkeer legt de oversteekplaats op de Beernemstraat (N370) in Wingene opnieuw aan. Zo wordt het veiliger voor voetgangers en fietsers om over te steken. De werken starten op 24 juni en duren naar verwachting 2 maanden, als de weersomstandigheden dit toelaten. De werken worden uitgevoerd naar aanleiding van de verkaveling op het naastgelegen terrein.

De oversteekplaats ter hoogte van de parking van Cultureel Centrum de Feniks, die het centrum van Wingene met het sportcentrum en het zwembad verbindt, krijgt een vrijliggend fietspad aan één zijde in de richting van de H. Sacramentstraat (N327a).

Ook het asfalt en de wegmarkeringen worden vernieuwd. Verder wordt er verlichting geplaatst om de zichtbaarheid te verhogen.

Beernemstraat afgesloten tijdens werken

Tijdens de werkzaamheden is de Beernemstraat afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Voor voetgangers en fietsers wordt een omleiding via de Sint-Annaweg, Futselstraat en de Pastoor Termotestraat voorzien. De werken hebben ook invloed op de bussen van lijnen 280 en 281 van De Lijn.

Voor gemotoriseerd doorgaand verkeer in beide richtingen wordt een omleiding voorzien via de Oude Bruggestraat (N327), Tieltstraat (N327) en de H. Sacramentstraat. Daarnaast wordt er een tijdelijk parkeerverbod ingesteld in de Oude Bruggestraat (N327) en de Tieltstraat (N327).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken