BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Waterpret voor iedereen in de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen

Waterpret voor iedereen in de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen


GENT – Na een frisse en natte lente maken de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen zich klaar voor een mooie zomer. Tijdens de zomervakantie zijn de provinciale domeinen een populaire bestemming. Op de warme dagen trekken vooral de buitenzwemzones veel bezoekers. Op voorhand een ticketje kopen is dus dé boodschap om teleurstelling te vermijden. De Provincie pakt deze zomer ook uit met twee nieuwe waterattracties: een nieuw aquapark en WaterWheels.

In Nieuwdonk in Berlare, De Gavers in Geraardsbergen en De Ster in Sint-Niklaas kan je een duik nemen in de zwemvijvers met strand. In Puyenbroeck in Wachtebeke zorgt het buitenzwembad met ligweide voor verfrissing. Wordt het iets te druk in de zwemzones? Dan valt er nog voldoende te beleven in de domeinen: ravotten in de speeltuin, een koele wandeling in het bos, een balletje slaan op de minigolf, een ontspannende fietstocht of even uitrusten op het terras … Opties genoeg om jezelf en de kinderen een hele dag te entertainen.

Waterpret voor iedereen

Nieuw deze zomer zijn de WaterWheels. Wat als je als rolstoelgebruiker ook graag eens het water in wil? Een strand en een zwemvijver zijn daar meestal niet echt geschikt voor. Daar heeft de Provincie nu een oplossing voor. Vanaf deze zomer kan je namelijk gratis WaterWheels gebruiken in de domeinen met zwemvijver.

Het gaat om een soort terreinrolstoel waarmee je op het strand kan rijden én je ook kan drijven op het water. Reserveren hoeft niet, spreek gewoon een van de redders of medewerkers aan en zij helpen je verder. Je voorziet zelf wel begeleiding.

“Iedereen is welkom in onze domeinen. Het is dan ook belangrijk dat iedereen van ons recreatief aanbod kán genieten. Eén aspect daarbij is het verhogen van de toegankelijkheid van onze domeinen en gebouwen. Een zwemvijver drempelvrij maken is niet evident, maar met deze WaterWheels zijn we toch weer een stapje verder. Op deze manier kunnen we ook mensen die slecht te been zijn of in een rolstoel zitten een onvergetelijke waterbeleving bezorgen” zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen.

In het zwembad in Puyenbroeck zijn er ook rolstoelen beschikbaar waarmee je tot aan het zwembad kan rijden. Een verrijdbare zwembadlift helpt minder mobiele mensen in en uit het water. Deze lift kan zowel in het binnen- als buitenbad worden gebruikt. Ook in het binnenzwembad van De Gavers is er zo’n lift aanwezig.

Nieuw waterpark in Nieuwdonk

Ook nieuw dit seizoen is een drijvend aquapark in Nieuwdonk in Berlare. Het is een extra attractie voor het domein, naast de zwem- en watersportvijver, strandzone en nieuwe speeltuin. Avontuurlijke waterratten kennen het WoWpark in De Gavers, en Aquapark Jump en de waterglijbanen in De Ster misschien al. Vanaf nu kun je dus ook in Nieuwdonk door allerlei opblaasbare obstakels springen, klimmen, klauteren en glijden.

Een aangenaam en veilig bezoek

Veilig zwemmen vereist schoon zwemwater. Daarom wordt de waterkwaliteit op regelmatige basis gecontroleerd, samen met het Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek. Maar ook als de kwaliteit van het water goed is, kan je niet overal en altijd zwemmen. Check daarom steeds de openingsuren en zwem enkel in de afgebakende zwemzones waar gediplomeerde redders een oogje in het zeil houden. In juli en augustus zijn de zwemzones dagelijks open.

Koop je ticket op voorhand

Tot slot nog een kleine opfrisser voor wie straks een duik wil nemen: koop je tickets op voorhand online, hou je aan de kledijvoorschriften en vergeet je identiteitskaart niet. Zo houden we het veilig en leuk voor iedereen.

Bekijk voor je vertrek eerst de praktische info op de website oost-vlaanderen.be/domeinen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving