BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Bazart, Arsenal, James Bay, Joost en Only The Poets eerste headliners voor Crammerock 2024

Bazart, Arsenal, James Bay, Joost en Only The Poets eerste headliners voor Crammerock 2024

STEKENE – De 34ste editie van Crammerock vindt plaats in Stekene op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2024.

Dit jaar wordt de line-up aangevoerd door de multi-getalenteerde singer-songwriter James Bay en de populairste indiepopband van het moment: Only The Poets. Ook Europa(pa)’s grootste Nederlandstalige sensatie Joost en het gouden trio van Bazart sieren de affiche van het festival, dat op het einde van de festivalzomer plaatsvindt. Daarmee weet de organisatie ook dit jaar een internationaal en veelzijdig programma neer te zetten.

Op vrijdag trakteert het festival de bezoeker naast Joost en Bazart, ook op de dromerige indie-pop van Portland, de pittige en melodieuze raps van Glints en de aanstekelijke sound van Sea Girls. Konden ook niet ontbreken: de charme van noorderburen Prins S. en De Geit en de onweerstaanbare drum-‘n-bass vibes van Fox Stevenson, Andy C en Issey Cross.

James Bay en Only The Poets krijgen op zaterdag gezelschap van Yannis and the Yaw – het soloproject van Foals-frontman Yannis Philippakis, dat ontstond uit een studiosessie in Parijs met wijlen Tony Allen. Diezelfde dag kan je ook het veelzijdige Arsenal en de multi-getalenteerde Pommelien Thijs aan het werk zien in Stekene. Ook de heren van Equal Idiots zakken af naar de weide en dat aan de vooravond van de release van hun 4de langspeler. De Rotterdamse Kevin brengt zijn raak geformuleerde anekdotes met live band en JAEL & FAISAL bieden de ultieme garantie op een onweerstaanbaar feestje. De volgende weken worden nog meer nieuwe namen aangekondigd want in totaal treden een 60-tal acts aan tijdens het tweedaags festival in Oost-Vlaanderen.

Crammerock is een tweedaags, complexloos muziekfestival tijdens het eerste weekend van september in Stekene, tussen Antwerpen en Gent. Jaarlijks passeren bijna zestig acts op de vier podia, die garant staan voor non-stop muziek uit alle genres. Dankzij een collectief aan vrijwilligers weet het festival zich te onderscheiden met lage ticketprijzen en een ongedwongen sfeer. De vorige edities klokte het festival af op 36.000 bezoekers, verspreid over twee festivaldagen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving