BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Geen hinder meer voor het verkeer op N35

Geen hinder meer voor het verkeer op N35

VEURNE – Veurne, De Panne, Koksijde, Aquaduin en Wegen en Verkeer ronden werken op Veurne- en Pannestraat (N35) af. Geen hinder meer voor het verkeer.

Eind maart rondden Aquaduin, de stad Veurne en het Agentschap Wegen en Verkeer de werken op de Pannestraat (N35) in Veurne af. Sindsdien werken de gemeenten Koksijde en De Panne, Aquaduin en Wegen en Verkeer verder op de Veurne- en Pannestraat, op het grondgebied van Koksijde en De Panne. Die werken zijn vanaf vrijdagavond 5 juli klaar.

Grote verkeershinder definitief voorbij

De grote hinder voor het verkeer is nu ook definitief achter de rug. Gedurende een periode van 3 jaar werden de Panne- en Veurnestraat over een afstand van meer dan 3,5 kilometer grondig vernieuwd, met veilige fietspaden, gescheiden riolering en een ventweg en rotonde om het verkeer vlotter te laten verlopen als eindresultaat.

Fietspaden, riolering en nieuw wegdek op Panne- en Veurnestraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de lokale besturen van Veurne, Koksijde en De Panne en Aquaduin richtten de Panne- en Veurnestraat de afgelopen jaren opnieuw in, vanaf het kruispunt met de Koksijdeweg (N396) tot net voorbij het kruispunt met de Polderweg.

De vroegere fietspaden, die ooit de bedenkelijke titel ‘slechtste fietspaden van West-Vlaanderen’ kregen, werden op een veilige en comfortabele manier heraangelegd: waar mogelijk helemaal afgescheiden van het autoverkeer. Het kruispunt van de Pannestraat met de Koksijdestraat en de Slableedstraat werd aangepast naar een rotonde: op die manier kan het verkeer er vlotter verlopen. Er kwam ook een ventweg ten noorden van de Pannestraat, zodat klanten vlot de winkels bereiken zonder het doorgaand verkeer te hinderen. In de bebouwde kommen van Veurne en De Panne werd er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Tot slot vernieuwde de aannemer ook het wegdek. We kunnen spreken van een mooi eindresultaat.

Omleidingen zijn verleden tijd

Vanaf vrijdagavond 5 juli zijn de werken op de Panne- en Veurnestraat dus officieel gedaan en moet het verkeer tussen Veurne en De Panne geen omleiding meer volgen. De weg wordt opengesteld voor fietsers en voor gemotoriseerd verkeer.

Allerlaatste afwerkingen vanaf begin september

Na de zomervakantie voert de aannemer nog de allerlaatste afwerkingen uit op de Panne- en Veurnestraat. Zo wordt de riolering van de Sportlaan aangesloten op de nieuwe riolering onder de Veurne- en Pannestraat. Daarnaast werkt hij de bermen nog af en de beplanting ervan. Deze werken zullen bijna geen verkeershinder veroorzaken: de aannemer werkt met een mobiele werf die opschuift naarmate de afwerkingen vorderen. Zo kan het verkeer vlot voorbij de werfzone rijden.

Meer weten?
Surf naar wegenenverkeer.be/N35 voor meer informatie.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken