BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Groene Ronde Roeselare verbindt stad met omliggende groengebieden

Groene Ronde Roeselare verbindt stad met omliggende groengebieden

ROESELARE – De Groene Ronde Roeselare is een nieuwe fietsroute van bijna 45 kilometers, grotendeels autoluw. Zij verbindt verschillende groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede.

De Groene Ronde verbindt diverse delen van Roeselare met de stadsrand en de omliggende gemeenten. De nieuwe route gidst fietsers langs markante plekken zoals KOERS, het Kasteel van Rumbeke en brouwerij Rodenbach. Buiten de stadskern fiets je langs nieuwe parken, jonge bossen, prachtige vergezichten en verschillende horecagelegenheden.

“Deze fietsroute kadert in een reeks van vier thematische groene fietsroutes in- en rond de West-Vlaamse centrumsteden. Met de Groene Gordel Brugge, het Groen Lint Oostende en deze Groene Ronde Roeselare zijn reeds drie routes gerealiseerd. Later volgt nog een nieuwe fietsroute in en rond Kortrijk om deze reeks af te werken. Stuk voor stuk prachtige routes die zeker het ontdekken waard zijn,” aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.
 
“Fietstoerisme is een van de makkelijkste, meest democratische manieren om een stad of streek te ontdekken. Stad Roeselare zet hier dan ook sterk op in. Dit voorjaar lanceerden we al twee nieuwe fietsroutes die de troeven van de stad in de kijker zetten. Met deze Groene Ronde voegen we trots nog een topproduct toe aan ons toeristisch aanbod,” aldus de Roeselaarse schepen voor toerisme Matthijs Samyn.
 
Praktische info
De fietsroute is gemarkeerd met rechthoekige bordjes in twee richtingen. Het bijna 45 km lange traject kan via een bewegwijzerde inkorting opgesplitst worden in een lus van 25,6 km en een lus van 27,9 km. Je kunt je fietstocht starten op vier verschillende startplaatsen: Heilig-Kruisplein in Beveren, KOERS in Roeselare, het centrum van Gits en het Vierkavenbos in Moorslede.

Er is een viertalige brochure beschikbaar met een gedetailleerde kaart, informatieve tekst en foto’s. Deze brochure is te verkrijgen bij de toeristische diensten van de betrokken steden en gemeenten en via shop.visitwestvlaanderen.be. Fietsers kunnen alle informatie en de gpx-coördinaten van de route ook terugvinden op de website van Visit West-Vlaanderen: www.visitwestvlaanderen.be/groene-ronde-roeselare

Partners
De Groene Ronde Roeselare is een initiatief van Westtoer apb, de Provincie West-Vlaanderen, en de steden en gemeenten Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. De route kwam tot stand in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Agentschap Wegen en Verkeer en het Regionaal Landschap West-Vlaamse Hart.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

TORHOUT – Westtoer, provincie West-Vlaanderen en de stad Torhout introduceren de nieuwe Stadswandelroute Torhout. De route van 3,6 km is bewegwijzerd met 80 metalen klinknagels