BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Grote Kuurnse Rommelmarkt mikt op 10.000 bezoekers

Grote Kuurnse Rommelmarkt

KUURNE – Wie op het laatste moment nog een plekje wenst te bemachtigen om zijn tweedehandsspullen te verkopen op de Grote Kuurnse Rommelmarkt op 18 augustus, heeft helaas pech. Ook dit jaar was het een hevige strijd voor standhouders om een van de 450 beschikbare plaatsen te bemachtigen, waardoor deze snel volzet waren. Zelfs de reservelijst, die de organisatie achter de hand houdt, was in een mum van tijd gevuld.

“Ook dit jaar spelen de wegwerkzaamheden in Kuurne een grote rol in ons vernieuwde parcours,” aldus voorzitter Filiep Nottebaert van De Ommeganckgezellen. “Gelukkig is het Huis Van Wonterghem opnieuw bereid zijn parking ter beschikking te stellen voor onze rommelmarkt. Daarnaast kunnen we gebruikmaken van de volledige Vlaskouter en diverse afgewerkte centrumstraten om onze standhouders een plekje te geven. Wat parkeren betreft, zijn er diverse mogelijkheden, zoals parking Damier, langs de Leieboorden en de parking van de Renbaan. Nieuw dit jaar is dat al deze parkings duidelijk terug te vinden zijn op onze website, inclusief de gemakkelijkste routes ernaartoe.  We mikken alvast opnieuw op zo’n 10.000 bezoekers als de weergoden ons gunstig gezind zijn die dag.”

Een andere nieuwigheid dit jaar is het nieuwe reglement die de organisatie van de rommelmarkt invoerde en aanvullend de gemeentelijke regelgeving die geen occasionele handel meer toestaat binnen een straal van 100 meter van de rommelmarkt. 

Naast de tweedehandsspullen die de standhouders aanbieden, voorziet de organisatie ook kinderanimatie in de vorm van ballonartiesten en een schminkstand, zowel in de voor- als namiddag. Daarnaast zorgt ‘Muziekske Dust’ voor de nodige muzikale sfeer en ambiance in de namiddag op de 25 ste Grote Kuurnse Rommelmarkt. Vanaf 18 uur gaat de muzikale animatie dan verder op de kiosk op het marktplein met een optreden van 4 blz. tegen morgen soundsysteem ft. Ndeen van Engels.

Bezoekers zijn welkom vanaf 6 uur ’s morgens tot 18 uur ’s avonds.

Meer info is te vinden via www.rommelmarktkuurne.be of op de facebookpagina van de Grote Kuurnse Rommelmarkt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws