BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

In de voetsporen van Van Gogh

In de voetsporen van Van Gogh

BERGEN – Fondation Mons 2025 organiseert in samenwerking met de museumpool van de stad Bergen en het cultureel centrum van Colfontaine een gloednieuwe tentoonstelling – Au Borinage – van de Belgische fotografe Karin Borghouts. De tentoonstelling loopt gelijktijdig in het Van Gogh Huis in Cuesmes en het Van Gogh Huis in Petit-Wasmes van 22 juni tot 13 oktober 2024.

Voor deze gelegenheid presenteert de kunstenares een nog niet eerder vertoonde serie foto’s, waarvan sommige uit haar project Vincent Was Here, dat de plaatsen waar Van Gogh woonde en werkte in kaart brengt.

Originele video

Naast een originele video gemaakt in samenwerking met Dieter Demey, tijdens het afgelopen jaar als artist-in-residence in het Van Gogh Huis in Petit-Wasmes (Colfontaine), toont de tentoonstelling 30 foto’s, die door de kunstenares werden geselecteerd en verdeeld over de twee huizen, evenals een foto-installatie op de site van Marcasse. Fondation Mons 2025, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de redding van het Van Gogh Huis in Petit-Wasmes.

Activiteitenprogramma

Tijdens de tentoonstelling is er een activiteitenprogramma met lezingen, rondleidingen, concerten enzovoort. Er is voor elk wat wils. De volledige agenda vind je hier zal binnenkort beschikbaar zijn op de website van het bureau voor toerisme van de regio Mons

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving