BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Video Reportage

Opbouw P’Latse Doen bijna afgerond aan de Vlaskouter

p'Latse Doen

KUURNE – Sinds begin deze week zijn de voorbereidingen voor het familiefestival p’Latse Doen in volle gang op de Vlaskouter in Kuurne. Dit jaar heeft de organisatie opnieuw gekozen voor gratis toegang tot het festival. Op de affiche voor aanstaande zaterdag staan onder meer muzikale odes aan Doe Maar, Arctic Monkeys, Green Day en ABBA. In de K-tent kun je genieten van lokaal muzikaal talent.

Een gratis festival bezoeken is tegenwoordig eerder een uitzondering. Toch kan iedereen die wil aanstaande zaterdag 13 juli terecht op de Vlaskouter in Kuurne zonder een duur toegangsticket te hoeven kopen. Vanaf deze editie heeft de organisatie namelijk besloten om terug te keren naar hoe het festival ooit begon, en de toegang opnieuw gratis te maken. “Om 15 uur trappen we ons familiefestival af met Ballie’s Zomershow,” vertelt Sven Maes, voorzitter van p’Latse Doen. “Naast veel lokale bands en tributebands is er dit jaar ook weer een kinderprogramma als opener op ons hoofdpodium. Blijf gerust plakken met je (klein)kinderen, of regel een oppas en geniet de hele avond van een muzikale ode aan Doe Maar, Arctic Monkeys, Green Day en ABBA. In de tent kun je lokaal muzikaal talent ontdekken, allemaal met een link naar Kuurne, en daarna nog feesten met de partycoverband Go Ninja Go.”

Naast geweldige muziek biedt p’Latse Doen ook weer een aantal fijne eetkraampjes en een cocktailbar. Een ongelooflijk team vrijwilligers zal ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

“We kiezen er opnieuw voor om p’Latse Doen laagdrempelig te houden en er een leuke muzikale dag van te maken voor iedereen,” vertelt Deef Vanquackebeke van p’Latse Doen. “Met andere woorden, een fijn evenement voor de doorgewinterde muziekliefhebber en de toevallige passant die komt genieten van de fijne sfeer en goede muziek. En wat nog beter is: vanaf dit jaar is de toegang opnieuw gratis!”

Wie het volledige programma van p’Latse Doen wil bekijken, kan terecht op www.platsedoen.be

Bekijk hier het interview met de organisatie van het festival:

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Video Reportage