BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Twee paarden en koets belanden in diepe sloot te Reninge

Twee paarden en koets belanden in diepe sloot te Reninge

RENINGE – Zondagnamiddag waren twee paarden met koets op weg langs de Lostraat in Renige. Op één of andere manier raakten de paarden plots in elkaar verstrengeld en kwamen paarden en koets in een diepe sloot naast de weg terecht.

Koetsier en passagiers bleven gelukkig ongedeerd en konden de brandweer verwittigen. De brandweer moest eerst de koets wat omhoogtrekken om de paarden te kunnen bevrijden.

Voor één van de paarden zag het er niet zo best uit, het paard reageerde niet meer. Een toevallige voorbijganger, een dierenarts-assistente, schoot ter hulp en probeerde het paard te reanimeren, samen met een opgeroepen veearts, maar alle hulp kwam te laat.

In afwachting van het Dieren Reddingsteam, ontfermden brandweer en dierenarts zich over het tweede paard. Dat kon gered worden en werd ter observatie naar de dierenkliniek overgebracht want het kreeg veel water binnen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Ongevallen
Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en