BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wevelgem opent vernieuwd burgernabij Gemeenteloket

Wevelgem opent vernieuwd burgernabij Gemeenteloket

WEVELGEM – Een rijbewijs aanvragen en ophalen, identiteitsdocumenten in orde brengen, allerlei attesten, uittreksels en documenten aanvragen, maar ook huisvuilzakken of een Wevelgemse Kadobon kopen: in het Gemeenteloket in de Vanackerestraat is de Wevelgemnaar voor al deze zaken aan het juiste adres.

Ook in de (deel)gemeentehuizen in Gullegem of Moorsele kunnen inwoners terecht voor deze dienstverlening. Want als middelgrote gemeente van bijna 32 000 inwoners, blijft Wevelgem inzetten op klantvriendelijkheid en burgernabijheid.  

Open huis met centraal onthaal

Daarom streeft het gemeentebestuur naar ‘open huizen’ waar inwoners met al hun vragen terecht kunnen. In de Bib in het Park, in het Gemeenteloket, het Sociaal Huis… zijn inwoners welkom, met en zonder afspraak. Met een vernieuwde look wil het gemeentebestuur die uitstraling van ‘open huis’ nog wat opkrikken.

Voor de modernisering van de benedenverdieping werd verder gegaan dan het spreekwoordelijke likje verf. De gebouwendienst ging aan de slag met de wensen en adviezen en realiseerde een compleet vernieuwde inrichting. Met als meest in het oog springende verandering de centrale inplanting van het onthaal. Er werd gekozen om de dienstverlening niet in het gedrang te brengen en dus werd er gefaseerd gewerkt zodat de loketten de voorbije 6 maanden open konden blijven.

Voor en achter de schermen

De frequente bezoeker zal ook merken dat de loketten van de dienst Bevolking zich nu aan de rechterkant bevinden, met duidelijke signalisatie en nummering. Niet onbelangrijk, want de meerderheid van de bezoekers komt er immers voor deze dienst. Vorig jaar waren dat er maar liefst 
11 380. Wie even moet wachten, kan dat nu trouwens op een comfortabele zetel die helemaal bij het interieur past. De kleuren en materialen van de inrichting werden op mekaar afgestemd en dragen bij aan de eigentijdse sfeer die het vernieuwde Gemeenteloket nu ademt.

Maar ook een nieuw plafond, een nieuwe vloer, scheidingswanden en elektriciteitswerken stonden op de uitgebreide to do-lijst. Voor de bezoekers wordt het nu ook duidelijker tot wie ze zich waar kunnen wenden dankzij een striktere scheiding van front- en backoffice. Ook het klantgeleidingssysteem zorgt voor meer duidelijkheid, dankzij schermen die de bezoeker vertellen, wanneer hij/zij/genderneutraal aan de beurt is en aan welk loket. Dit systeem zal in september in gebruik kunnen worden genomen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en