BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws, Samenleving

Allereerste Giofest in Kortrijkse Verlichte Geest op 5 oktober 2024

Allereerste Giofest in Kortrijkse Verlichte Geest op 5 oktober 2024

WEVELGEM – Kunstenaars Linda Roosens en Gio(vanni) Smet huwden op 25 mei jl. in Kortrijk en inspireren elkaar dag in, dag uit. Gio bracht een muzieknummer geïnspireerd op een schilderij van Linda uit en Linda maakte al een paar kunstwerken met songs van Gio als basis.

Op 4 juni ruilden Linda haar woning in Heule en Gio zijn stek in Meerdonk in voor een ruimere woning in Wevelgem. Een huis geschikt voor hun 8 (elk 4) kinderen én voor hun passie. De achterliggende garageruimte is namelijk ideaal en ruim genoeg, om zowel een nieuwe muziekstudio als een extra atelierruimte/expositieruimte in te voorzien. Je zal ze weldra een bezoekje kunnen brengen in de Biesstraat 154, na de nodige verbouwingswerken.

Wie is Linda Roosens?

Linda werd geboren in 1980 en groeide op in Brussel. In 2005 verhuisde zij van Oudenaarde naar Kortrijk, waar zij sinds 2006 werkzaam is bij Stad Kortrijk. Op 6 januari 2021 ging Linda voor het eerst aan de slag met borstel, verf en canvas. Al snel werd schilderen (mixed media/abstract) een hobby en zag “Crealin80” het daglicht. 

Na twee jaar besloot Linda om de volgende stap te nemen in dit avontuur en begon zij als zelfstandige in bijberoep te schilderen onder de naam “LindaRoosensArt”.

Allereerste Giofest in Kortrijkse Verlichte Geest op 5 oktober 2024 001

Linda stond al op “Art in Exile”, “Buren bij Kunstenaars”, “Atelier in Beeld”, “De K-trolle” (Roeselare), “de Vort’n Vis” in Ieper met kunstenaar C_arton, kunst- en wijnbar “In Vino Veritas” Kortrijk en op de “Kunstmarkt” in Menen. In 2022 nam zij deel aan “Circuit Artistiek” waarbij haar werken heel het jaar door in verschillende Ontmoetingscentra in Kortrijk te zien waren. Zij is sinds 2023 lid van de Koninklijke Sint-Lucasgilde Kortrijk (www.st-lucasgildekortrijk.be), met exposities in het Stadhuis, de Buda Gallery, de Sint-Annazaal van Kortrijk en in Château de Bourgogne in Estaimbourg. Sinds datzelfde jaar is zij ook onder contract bij Artchurchrochus (www.artchurchrochus.com), waar haar werken regelmatig te zien zijn tijdens tentoonstellingen. Haar werken kan je er binnenkort bewonderen in het kader van Kunstzomer Leiestreek 2024 (Kunstzomer Leiestreek 2024 | Leiestreek (toerisme-leiestreek.be))

Gio Smet Records

Gio(vanni) werd geboren in 1984 te Beveren-Waas waar hij ook opgroeide. Op jonge leeftijd (+/- 14 jaar) begon hij gitaar te leren spelen. Vele optredens volgden, waarna hij zich meer begon te focussen op opnametechnieken, mixing en mastering van muziek.

Na jarenlange (+20 jaar) ervaring in de muzieksector – zowel als muzikant als producer – besloot Gio deze ervaring en kennis te laten gelden door zijn opnamestudio uit te breiden. Als muzieklabel biedt Gio Smet Records daarom nu het totaalpakket aan: opnames, mixing/mastering, artwork, persing, promotie, bookings, videoclips, … Er zijn zeer veel zaken mogelijk als band of artist onder het label. Linda ondersteunt hem hierbij wat betreft de bookings.

Op 5 oktober 2024 wordt het allereerste GIOFEST georganiseerd in De Verlichte Geest te Kortrijk (GioFest | Facebook).

Meer informatie over het kunstzinnig koppel vind je op https://www.lindaroosensart.be/ én https://giosmetrecords.com/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving