BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Avondopening TRIBRU24

Avondopening TRIBRU24

BRUGGE – De Triënnale Brugge brengt elke drie jaar hedendaagse kunst en architectuur naar de straten van de UNESCO-werelderfgoedstad Brugge.

Internationale kunstenaars en architecten worden uitgenodigd om nieuwe, specifiek voor de stad ontwikkelde installaties te presenteren die gedurende vijf maanden de historische binnenstad vullen.

Deze creaties bieden artistieke antwoorden op thema’s die verband houden met de toekomstige uitdagingen van Brugge en andere steden wereldwijd.

De Triënnale fungeert niet alleen als een internationaal evenement voor architectuur en kunst in de openbare ruimte, maar ook als een platform voor experimenten. Door de tijdelijke aard van de installaties is er ruimte om grenzen te verleggen, nieuwe ideeën te verkennen en concepten te introduceren voor de openbare ruimte van de stad.

Canal Swimmer’s Club

Een van de opvallende successen was de installatie Canal Swimmer’s Club, die in 2015 de kanalen van Brugge transformeerde in een openluchtzwembad. Dit initiatief leidde tot duurzame veranderingen in de stad, waarbij de stad zelf nu jaarlijks initiatieven neemt op dit gebied.

Sinds de herstart in 2015 bouwt de Triënnale voort op eerdere edities uit 1968, 1971 en 1974, waarbij de focus is verschoven van Belgische kunst in een museale context naar een combinatie van kunst en architectuur in de publieke ruimte. De Triënnale Brugge heeft zich bewezen als een succesvol concept dat voortbouwt op de rijke culturele geschiedenis van de stad.

Avondopening op 14 augustus

Alle werken van Triënnale Brugge kan je gratis, zeven dagen op zeven bezoeken, maar niet alle installaties zijn na 18u00 nog toegankelijk.

Wie eens de installaties van Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility wat later op de avond wil bezoeken kan dat tijdens de avondopening. Op woensdag 14 augustus blijven alle kunst- en architectuurinstallaties open tussen 18u00 en 21u00.

Triënnale Brugge nog tot 1 september 2024.

Bekijk de foto’s van BRU fotograaf Hendrik Lefebvre in de fotoreportage

Brugse triënnale 2024

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws