BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Belgisch Kampioenschap Boogschieten bij de jeugd in Kuurne: Nieuwe kampioenen gekroond

Belgisch Kampioenschap Boogschieten bij de Jeugd

KUURNE – Vandaag vond het Belgisch Kampioenschap Boogschieten bij de jeugd plaats bij de Koninklijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan in Sente. In totaal namen 63 deelnemers uit heel België deel aan dit 61 ste Belgisch Kampioenschap, verdeeld over de categorieën Miniemen, Scholieren, Junioren en Junioren+.

“In België zijn er nog ongeveer 180 schuttersverenigingen actief,” vertelt Alain Vyncke, jeugdsecretaris van de Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters VZW. “Het Belgisch Kampioenschap bestaat uit acht schietingen, waarvan de laatste dit jaar hier in Kuurne plaatsvindt. Degene die de meeste punten behaalt, wordt Belgisch Kampioen in zijn of haar klasse. We merken dat handboogschieten in de lift zit, met steeds meer jeugd die interesse toont in deze sport.”

Het was de eerste keer dat dit kampioenschap in Kuurne werd gehouden. Bij de Miniemen wist Lennert Etman uit Tielen de titel van Belgisch Kampioen te veroveren. De titel bij de Scholieren bleef in West-Vlaanderen en ging naar Cloe Depoorter, aangesloten bij de schuttersvereniging Boezinge St-Joris. Bij de Junioren werd Warre Lambregts, lid van de Kunstvrienden uit Merksplas, Belgisch Kampioen. Ook de titel bij Junioren+ ging naar een lid van de Kunstvrienden uit Merksplas, namelijk Yoran Lambregts, die de beker in ontvangst mocht nemen.

Leyn Birger, eveneens aangesloten bij Boezinge St-Joris, behaalde een verdienstelijke derde plaats bij de Junioren. Joey Depoorter, ook lid van dezelfde schuttersvereniging, eindigde als derde bij de Miniemen. Tot slot was er een derde plek voor Ayden Bruneel op het Belgisch Kampioenschap bij de jeugd. Ook Ayden is lid van de schuttersvereniging Boezinge St-Joris.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport