BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving, Video Reportage

Clics introduceert na 23 jaar een klein broertje voor het gekende Clics bouwblokje: Nano Clics

Nano Clics

WUUSTWEZEL: Het Belgische bouwspeelgoed Clics, geproduceerd in Wuustwezel, krijgt na 23 jaar een nieuwe toevoeging: Nano Clics. Vanaf september zal dit nieuwe bouwspeelgoed verkrijgbaar zijn in verschillende speelgoedwinkels. Clics, een op en top Belgisch product, staat bekend om zijn regionale verankering en werd het afgelopen jaar nog volledig gerestyled, zonder afbreuk te doen aan deze belangrijke waarde.

Vier keer kleiner

Nano Clics zijn vier keer kleiner dan de oorspronkelijke Clics-blokjes die sinds 2001 op de markt zijn, maar hebben de unieke eigenschap dat ze toch compatibel zijn met de bestaande Clics-blokjes. Dit maakt het mogelijk om bouwwerken met een fijnere afwerking te maken. “Binnen ons 7.000 m² grote bedrijf produceren we dagelijks zo’n 400.000 blokjes met behulp van een 10-tal spuitmachines die 24/7 operationeel zijn,” zegt Kenneth Rausch, International Sales Manager van Clics Toys. “We leveren onze bouwblokjes in ongeveer 40 landen, waarbij de Benelux en Duitsland onze belangrijkste markten zijn. In Duitsland behaalden we tijdens de paasperiode zelfs een plek in de Top 100 van bouwspeelgoed op Amazon.”

Innovatief en duurzaam verhaal

Het verhaal achter Clics is niet alleen innovatief, maar ook duurzaam. “We zetten volop in op recycling,” vertelt Rausch. “We werken samen met een grote invoerder van tropisch fruit in onze regio. Zij ontvangen hun fruit in plastic kratjes, die wij dagelijks ophalen. Zo kunnen we elke dag ongeveer 1,5 ton plastic recycleren. Dit gerecycleerde materiaal wordt zowel gebruikt voor het produceren van Clics-blokjes als voor de verpakkingen. Onze bekende Clics-blokjes bestaan al voor 50% uit gerecycled materiaal, maar de nieuwe Nano Clics gaan nog een stap verder: zij worden volledig gemaakt van gerecycled plastic.”

Ook andere producten op de markt

Sinds 2001 heeft Clics ook andere producten op de markt gebracht. Zo werden in 2023 nieuwe emmers gelanceerd met thema’s als Politie, Brandweer, Bouwers en Dino’s. Naast het klassieke Clics-assortiment heeft Clics Toys ook nog twee andere merken, waaronder de flexibele bouwstaafjes van Spaghetteez, welke hier in 2024 in een volledig nieuw jasje werden gestoken en eind van het jaar op de markt zullen komen. Vorig jaar september werd ook Magimals gelanceerd, een reeks leuke diertjes die magnetisch aan elkaar klikken en die zowel als wobblespeelgoed en als badspeelgoed gebruikt kunnen worden. Binnenkort wordt dit assortiment dus uitgebreid met Nano Clics.

De Belgische Radio Unie kreeg een exclusieve inkijk in het productieproces van het nieuwe Nano Clics-blokje. Deze videoreportage kunt u hier bekijken:

Bekijk hier de fotoreportage gemaakt door onze fotograaf Geert Felhoen:

Bezoek Clics 2024
« van 2 »

Meer info via: clicstoys.com/nano-clics/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving, Video Reportage