BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Drie mannen aangehouden voor ladingdiefstal op snelwegparking E17 


Drie mannen aangehouden voor ladingdiefstal op snelwegparking E17 


REKKEM – In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 augustus heeft de Federale Wegpolitie (WPR) van West-Vlaanderen drie mannen op heterdaad betrapt bij een ladingdiefstal. De feiten vonden plaats op de vrachtwagenparking naast de E17 (richting Frankrijk) in Rekkem.

De politiediensten voeren regelmatig gerichte controles en acties uit om cargodiefstallen aan te pakken. Leden van de wegpolitie stelden rond 01u vast, dat drie mannen dozen aan het overladen waren vanuit een Poolse vrachtwagen. Er waren gaten in het dekzeil van het Poolse voertuig gemaakt om sneller toegang te krijgen tot de buit die bestond uit waardevol audiomateriaal van Bose.

Meteen gearresteerd

Meteen werden de personen gearresteerd en hun bestelwagen werd in beslag genomen. De gestolen goederen zijn onmiddellijk teruggegeven aan de Poolse chauffeur die niets van de diefstal had gemerkt en gewekt was door de politie-interventie.

Het Parket bedeelde het verdere onderzoek toe aan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van West-Vlaanderen. De drie mannen werden verhoord door rechercheurs van de FGP en voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Kortrijk die besliste om hen aan te houden. Ze werden overgebracht naar de gevangenis. Het gaat om drie Noord-Franse mannen tussen de 20 en 40 jaar. Vrijdag verschijnen ze voor de raadkamer.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Brandweer en Politie, Nieuws