BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Geslaagde Paravangfeesten in Blankenberge

Geslaagde Paravangfeesten in Blankenberge

BLANKENBERGE – In de schaduw van het Paravangmonument werden vorige zondag, 4 augustus 2024, in de (jacht)haven, de jaarlijkse Paravangfeesten georganiseerd. Die staan telkens in het teken van visserstradities en folklore.

De Paravang is een opvallende attractie uit 1908. De constructie bestaat uit een windscherm met zitbanken én met een prachtig uitzicht op de (jacht)haven en het Leopoldpark. De naam is afgeleid van het Franse woord voor scherm: paravent.

Wereldwijde zeemansliedjes

Tussen 10 tot 18 uur werd de havenbuurt ondergedompeld in een authentieke maritieme sfeer, met visserstradities en -folklore die de hele dag door te zien waren. Oude ambachten en volksspelen werden gedemonstreerd in de schaduw van het monument, terwijl volksdansgroepen optredens verzorgden en er zeemansliederen van over de hele wereld werden gezongen.

Garnalen pellen

Bezoekers konden genieten van een versgebakken visje of leerden er garnalen pellen. De Paravangfeesten zijn – samen met de Havenfeesten in het voorjaar – een gelegenheid waarop Blankenberge haar rijke vissersverleden in de schijnwerpers zet. Verschillende optredens vonden plaats op verspreide podia, zoals de Havenkade en de Barcadère. Mobiele acts flaneerden over het evenemententerrein.

Foto’s Hendrik Lefebvre

Paravangfeesten Blankenberge
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Babyboom bij SEA Life Blankenberge

Net zoals vele andere bedrijven, heeft SEA Life Blankenberge even de deuren moeten sluiten tijdens de lockdown. Terwijl er bij het Vlaamse volk sprake was