BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving

Kuurns kinderburgemeester komt per ezel nieuwe McDonald’s restaurant openen

McDannalds

KUURNE – Woensdagochtend vond er een opmerkelijke opening plaats van het nieuwe McDonald’s-restaurant aan de Brugsesteenweg in Kuurne. Kinderburgemeester Kobe Dewaele deed de allereerste bestelling aan de McDrive, niet vanuit een auto, maar zittend op een ezel. Even later betraden de burgemeester en de schepen van lokale economie de keuken om er een Big Mac® te bereiden. De ceremonie begon echter met het officiële doorknippen van het lint door de kindergemeenteraad, net voor 11 uur.

Dat de eerste bestelling bij de drive-in per ezel werd gedaan, is niet zo vreemd, gezien de ezel een belangrijk symbool is in de Kuurnse folklore, die meer dan 900 jaar teruggaat. Destijds was Kuurne de groentetuin van Kortrijk, en trokken de Kuurnenaren elke dag voor dag en dauw met ezel en kar naar de ochtendmarkt in Kortrijk om hun producten te verkopen. Vandaag de dag staat de ezel nog steeds symbool voor de eigenheid van de gemeente. Vorig jaar werd dit zelfs vereeuwigd in een bronzen beeld voor het gemeentehuis van Kuurne.

Foto Hendrik Lefebvre

Het nieuwe McDonald’s-restaurant in Kuurne heeft een ruim en verfrissend interieur, waarvan er momenteel slechts enkele in België zijn. Het restaurant biedt plaats aan maar liefst 234 klanten binnen, en op het buitenterras zijn nog eens 74 zitplaatsen beschikbaar. Dankzij de speelruimte voor de allerkleinsten kunnen gezinnen hier zonder zorgen komen dineren.

“Het restaurant is uitgerust met vijf dubbelzijdige bestelkiosken, waarna de klant aan een tafel kan plaatsnemen terwijl zijn of haar bestelling wordt bereid,” vertelt franchisenemer Kenny Schelstraete, die sinds 2014 deel uitmaakt van de McDonald’s-familie. “Zodra de bestelling klaar is, brengt een medewerker deze naar de tafel. Zij die liever elders eten, kunnen hun afhaalmaaltijd bestellen via de dubbele drive-in buiten. Zelfs als je de deur niet uit wilt, kun je bij McDonald’s Kuurne terecht, want ook via Deliveroo kan er besteld worden.”

Foto Hendrik Lefebvre

Als familierestaurant hecht McDonald’s veel waarde aan het ondersteunen van gezinnen in moeilijke tijden. Dit komt tot uiting in de oprichting van het Ronald McDonald Kinderfonds, dat aan de basis ligt van het Ronald McDonald Huis. “Via de bestelkiosken in onze restaurants kunnen klanten het Ronald McDonald Huis steunen met een donatie,” legt Kenny Schelstraete uit. Het Ronald McDonald Huis biedt een thuisbasis voor gezinnen van gehospitaliseerde kinderen, en is gelegen op een steenworp afstand van het UZ Brussel in Jette. Dit maakt het mogelijk voor ouders om snel terug te keren naar hun zieke kind zonder extra stress door lange reistijden, files, enzovoort. “De tijd die ouders dankzij het Huis uitsparen, is extra tijd die ze als gezin kunnen doorbrengen met hun zieke kind. En dat is het allerbelangrijkste – zowel voor de ouders als voor het kind en zijn of haar broertjes of zusjes,” voegt Kenny toe.

Morgen opent de nieuwe vestiging de deuren voor het grote publiek.

Klanten zijn van zondag tot en met woensdag welkom voor dine-in en takeaway tussen 10.30 en 23.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag blijven zowel het restaurant als de drive-in geopend tot middernacht. Het nieuwe McDonald’s-restaurant bevindt zich op Brugsesteenweg 90, 8520 Kuurne.

Bekijk hier een videoverslag van de opening gemaakt door onze collega Speleers Nico:

Bekijk hier de fotoreportage gemaakt door onze collega Hendrik Lefebvre:

24_McDonnalds Kuurne Opening
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving