BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Laatste fase van werken aan Den Hert vanaf vandaag: nog hinder tot en met 13 september

Laatste fase van werken aan Den Hert vanaf vandaag: nog hinder tot en met 13 september

KORTRIJK/HARELBEKE – De werken aan ‘Den Hert’ op de Ringlaan (R8) in Kortrijk, op de grens met Harelbeke, gingen vandaag de laatste fase in. In deze vierde en laatste fase wordt er gewerkt op de fietspaden langs de buitenring van de Ringlaan en in de Zandbergstraat.

Fietsers volgen een omleiding en het verkeer op de R8 rijdt over 1 versmalde rijstrook in beide richtingen. De werken duren nog tot en met vrijdag 13 september. Na de werken worden de verkeerslichten op het kruispunt met de Gentse- en Kortrijksesteenweg (N43) conflictvrij ingesteld: zo wordt dit voormalige gevaarlijke punt een pak veiliger en overzichtelijker.

Laatste fase aan ‘Den Hert’

Vandaag is de aannemer terug uit bouwverlof en starten de werken van de vierde en laatste fase op: vanaf dan vernieuwt hij de fietspaden langs de buitenring van de Ringlaan en werkt hij in de Zandbergstraat. Als alles vlot verloopt, duurt fase 4 nog tot en met vrijdag 13 september.

Fietsomleiding tijdens fase 4

Tijdens fase 4 zijn de kruispunten van de Ringlaan met de Hippodroomstraat en Zandbergstraat afgesloten voor fietsers. Fietsers tussen Harelbeke en Kortrijk volgen daarom in beide richtingen een omleiding via de Kortrijksesteenweg en de Gentsesteenweg (N43). Ook het kruispunt van de Spoorwegstraat met de Zandbergstraat is afgesloten: fietsers rijden om via de Tuinbouwstraat, Zandbergstraat en Herdersstraat.

Impact op lokaal en doorgaand verkeer

Het verkeer op de Ringlaan rijdt over 1 rijstrook in elke rijrichting. Verkeer vanuit de Hippodroomstraat en Zandbergstraat kan de Ringlaan niet oversteken. De Zandbergstraat in Kortrijk is vanaf nu ook doodlopend voor alle verkeer komende vanuit Kortrijk. Bewoners rijden om via de Harlemboislaan, Zavelstraat en Herdersstraat.

Doorgaand verkeer naar Harelbeke volgt ook een omleiding. Verkeer vanuit Kortrijk-West rijdt op de R8 tot aan Kortrijk-Noord en rijdt verder via de Brugsesteenweg (N50) en de N36. Verkeer vanuit Gent rijdt via de afrit Deerlijk (nr. 4 op E17) en de Ringlaan (N36).

Werken klaar op vrijdag 13 september

De werken aan ‘Den Hert’ zijn, als alles vlot verloopt, dus achter de rug op vrijdagavond 13 september. Daarna wordt de verkeerslichtenregeling op het kruispunt van de Ringlaan met de Gentse- en Kortrijksesteenweg conflictvrij ingesteld. Dit wil zeggen, dat de verschillende kruisende bewegingen op het kruispunt, niet meer gelijktijdig groen hebben en dat het verkeer zo niet meer in conflict komt met elkaar.

Ook de verkeerslichten aan de fietsoversteekplaats met de Zandbergstraat worden na het einde van de werken ingesteld.

Meer informatie?

Surf naar wegenenverkeer.be/kortrijk of wegenenverkeer.be/harelbeke.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken